Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

IATA vadovas: lėktuvams gali būti keblu aplenkti Baltarusijos oro erdvę

Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) generalinis direktorius Willie Walshas pirmadienį pareiškė, jog jeigu būtų įvesti draudimai civiliams orlaiviams aplenkti Baltarusijos oro erdvę, kai kuriuos reisus dėl techninių priežasčių būtų sudėtinga nukreipti kitais maršrutais.
Lėktuvas
Lėktuvas / 123rf.com nuotr.

„Lėktuvams gali būti keblu išvengti Baltarusijos“ oro erdvės, W.Walshas sakė interviu naujienų agentūros „Bloomberg“ televizijai.

IATA vadovas pridūrė, kad „įprastu metu Baltarusijos oro erdvė atlieka svarbų vaidmenį“ organizuojant tarptautinį oro susisiekimą.

Anksčiau pirmadienį W.Walshas paragino atlikti tarptautinį tyrimą dėl sekmadienį įvykusio incidento, kai iš Atėnų į Vilnių skridęs bendrovės „Ryanair“ lėktuvas buvo priverstinai nutupdytas Minske, o jame buvęs Baltarusijos režimo ieškomas opozicijos aktyvistas Romanas Pratasevičius bei jo draugė buvo sulaikyti.

„IATA ryžtingai smerkia bet kokį civilinės aviacijos trikdymą arba reikalavimą nusileisti, nesuderinamą su tarptautinės teisės normomis, – sakoma IATA pranešime. – Incidento su reisu FR 4978 detalės neaiškios. Reikalingas kompetentingų tarptautinių organizacijų išsamus tyrimas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas