Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš pareigų traukiasi geležinkelių įmonės vadovai, kurių namus galėjo statyti pavaldiniai

Valstybės valdomuose „Lietuvos geležinkeliuose“ tęsiasi skandalai, susiję su ilgai dirbančiais vadovais. Šią savaitę su darbu turėjo atsisveikinti dar du vadovai paaiškėjus, kad jų namus galėjo statyti, įrengti, saugoti ir aplinką tvarkyti „Lietuvos geležinkelių“ darbininkai.
Olegas Slepakovas
Olegas Slepakovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš pareigų pasitraukė „Kauno geležinkelių infrastruktūros“ vadovas Olegas Slepakovas ir vyriausiasis inžinierius Gintaras Petras Vasilavičius.

Gavę informacijos apie galimą piktnaudžiavimą, „Lietuvos geležinkelių“ atstovai iš anksto neįspėję patikrino „Kauno geležinkelių infrastruktūros“ filialo veiklą. Po šio patikrinimo iš pareigų ir pasitraukė filialo vadovas. Beje, O.Slepakovas lydėdavo tuometinį premjerą Algirdą Butkevičių, kai šis atvykdavo į Kauną stebėti, kaip vyksta „Rail Baltica“ darbai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Olegas Slepakovas, Algirdas Butkevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Olegas Slepakovas, Algirdas Butkevičius

„Kauno geležinkelių infrastruktūra“ yra „Lietuvos geležinkelių“ filialas.

Patikrinimo metu nustatyta nemažai veiklos trūkumų ir kitų galimų pažeidimų. Įtariama, kad „Lietuvos geležinkelių“ turtas galėjo būti naudojamas asmeninėms reikmėms. Dėl galimų pažeidimų tyrimą toliau atlieka „Lietuvos geležinkelių“ sudaryta darbo grupė.

„Bet koks piktnaudžiavimas pareigomis bendrovėje yra netoleruojamas. Imamės būtinų priemonių, kad tokie atvejai būtų operatyviai išaiškinami, o darbuotojai prisiimtų visišką atsakomybę už savo veiksmus“, – išplatintame pranešime teigia „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

15min šaltinių žiniomis, pasitraukusiems vadovams priklausančiuose namuose dirbo „Lietuvos geležinkelių“ darbuotojai: statė ir įrenginėjo namus, tvarkė aplinką, saugojo statybvietę. Negana to, kaip 15min sužinojo iš šaltinio „Lietuvos geležinkeliuose“, O.Slepakovui į namus galėjo būti tiekiama mediena, kurią nupjaudavo geležinkelio pakelėse. Be to, jo vadovaujami žmonės galėjo įrenginėti jo namuose grindis, laiptus.

O.Slepakovas ir G.P.Vasilavičius atleisti jiems patiems paprašius, tačiau dėl jų veiklos gali būti pradėtas tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas