Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 26

Keliaujantiems traukiniais – svarbūs pokyčiai: bilietų kasose nebeįsigysite

Vasaros pabaigoje Lietuvos geležinkelio stotyse nebeliks bilietų kasų. Bilietą įsigyti bus galima specialiuose bilietomatuose – tačiau tik kortele, o ne grynaisiais pinigais.
Lietuvos geležinkeliai
Lietuvos geležinkeliai / LTG nuotr.

„LTG Link“ komunikacijos partnerė Olga Malaškevičienė 15min teigė, kad šiandien Lietuvoje veikia 12 kasų. Netrukus vienos bus uždarytos, o kitos pakeis savo paskirtį – bilietų jose nebus galima įsigyti.

„4 kasos didžiuosiuose miestuose veiks kaip informacijos centrai, 8 kasas vasaros pabaigoje planuojame uždaryti, nes matome, kad keleiviai vis dažniau renkasi pirkti bilietus skaitmeniniais pardavimo kanalais ir vis aktyviau perka bilietus praplėstame bilietų pardavimo tinkle: bilietomatuose, „Perlo“ terminaluose, kuriuos galima rinktis arčiau namų ar darbo vietų“, – aiškino ji.

Nerimauja dėl galimų nepatogumų

Tačiau į 15min kreipęsis skaitytojas buvo sunerimęs – jo nuomone, jei atvykęs į stotį bilietą galėsi įsigyti tik bilietomate, kur atsiskaitymas tik kortele, tai sukels sunkumų kai kuriems keleiviams.

„Vieną bilietą nusipirkti užtrunka apie 2 minutes, kitas gali pirkti tik praėjus apie 30 sekundžių laiko tarpui. Už grynus pinigus galima bus pirkti traukinyje pas palydovą bet jau su paslaugos mokesčiu. Kas tokią tvarką sugalvojo ir palaimino nepagalvojo, kokių nepatogumų sukels keleiviams, nekalbant apie pagyvenusius žmones, kurie banko kortelėmis nesinaudoja arba neturi“, – pastebi skaitytojas.

Jo teigimu, autobusų stotyse irgi yra tokie bilietomatai, tačiau liko ir kasos, kuriose galima mokėti už bilietus grynaisiais.

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) atstovai pasiaiškino, kodėl įsigalioja nauja tvarka ir kaip ji veiks. „LTG Link“ komunikacijos partnerė O.Malaškevičienė tvirtino, kad grynaisiais pinigais bilietą įsigyti bus galima – tik jau ne kasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus