Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 28 /09:37

Klaipėdos uosto molų rekonstrukcija brangsta 2,6 mln. eurų

Dėl papildomų darbų Smiltynėje esančiame pietiniame Klaipėdos uosto mole beveik 2,6 mln. eurų, iki 55 mln. eurų brangsta molų rekonstrukcijos projektas.
Klaipėdos krovinių terminalas
Klaipėdos krovinių terminalas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Centriniame viešųjų pirkimų portale nurodoma, kad pietinio molo ruože būtina atlikti akmenų demontavimo, bangolaužių šlaitų formavimo, grunto kasimo ir kitus darbus. Šie darbai buvo numatyti ir anksčiau, tačiau neįtraukti į pirminį pirkimą.

„Techniniame projekte darbų kiekiai buvo orientaciniai. Vykdant bangolaužių rekonstrukcijos darbus ir atlikus išsamius matavimus, fiksuota, kad norint pasiekti techniniame projekte numatytus statinio parametrus, reikalingi didesni akmenų kiekiai“, – teigiama Klaipėdos uosto komentare BNS.

Rekonstrukcijos metu pietinis ir šiaurinis bangolaužiai paaukštinti ir sustiprinti nekeičiant jų konfigūracijos, dalyje šių hidrotechninių statinių bus įrengtos atraminės sienutės, abu molai bus pritaikyti patogesniam lankymui, o Smiltynėje bus įrengtos dvi apžvalgos aikštelės.

Uosto bangolaužius rekonstruoja konkursą laimėjęs Vokietijos bendrovės „Depenbrock Ingenieurwasserbau GmbH & CO. KG“ ir Belgijos bendrovės „Herbosch – Kiere N.V.“ konsorciumas.

Klaipėdos uosto vadovas Algis Latakas bangolaužių rekonstrukciją yra pavadinęs vienu iš svarbiausių šiuo metu vykdomų projektų, kuris užtikrins didesnį navigacijos saugumą, įplaukiantiems laivams bus taikoma mažiau apribojimų.

Bangolaužių rekonstrukcija pradėta 2020-ųjų rugsėjį, ją planuojama užbaigti šiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas