Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lėktuvu, automobiliu ar autobusu: kaip pigiausia pasiekti 7 populiarias atostogų kryptis Europoje?

Skrydžių bilietų kainoms smarkiai išaugus, lietuviai atsigręžia ir į kitus keliavimo būdus. 15min pasidomėjo, kiek kainuotų į Vieną, Paryžių, Berlyną, Milaną, Prahą, Veneciją ir Splitą nuskristi, nuvažiuoti savo automobiliu ar autobusu.
Kelionės Europoje
Kelionės Europoje / 123RF.com nuotr.

Prieš pandemiją vilnietis Vaidotas 5 vasaras iš eilės savaitei vykdavo pailsėti į Italiją. Nuskridęs į Milaną, išsinuomodavo automobilį ir važiuodavo iki Gardos ežero arba Madonna di Campiglio kurorto, kur kopdavo į kalnus. Tačiau šią vasarą jau tradicija tapusios kelionės į Italiją Vaidotas atsisakė.

„Iš pradžių planavau, tačiau vėliau supratau, kad lėktuvo bilietai labai pabrangę. Kai ieškojau skrydžių, rugpjūčio mėnesiui kainavo 160 eurų į priekį ir 380 eurų atgal. Tada pridedi mašinos nuomą savaitei, kas dar atsieina 40–60 parai, o penkioms dienoms 200–250 eurų, nakvynę, taigi savaitės atostogų kaina Italijoje išauga į trijų savaičių Tailande. Anksčiau pirmyn ir atgal skrydžiai į Milaną atsieidavo 120 eurų su bagažu“, – prisimena Vaidotas.

123rf.com nuotr./Milanas, Italija
123rf.com nuotr./Milanas, Italija

Tiesa, išaugusios skrydžių kainos – ne vienintelė priežastis, privertusi vyrą pakoreguoti atostogų planus. Prie tokio apsisprendimo dar prisidėjo oro uostuose šiuo metu vyraujantis chaosas – į komandiruotę prieš mėnesį skridęs Vaidotas jau susidūrė su skrydžių atidėjimais ir pamestais lagaminais.

„Tad šią vasarą nusprendžiau savo automobiliu vykti į artimesnį užsienį. Galbūt norėsiu aplankyti kalnus, esančius Lenkijoje, Slovakijoje ir Austrijoje. Net ir Prancūziją galima spėti aplankyti. Apskaičiavau, kad kuras išeitų iki 500 eurų, pilantis Lenkijoje didžiąją dalį“, – pasakojo Vaidotas.

Tiesa, kur tiksliai vyks, jis dar nenusprendė – kaip tikina, laisvė nuspręsti, kur pasukti jau išsiruošus į kelionę, yra keliavimo automobiliu privalumas.

„Maršrutą gali susidėlioti pagal orą – kur geresnis, ten ir pasukti, tiesiog nusprendi, kada išvažiuoji ir kada grįžti“, – tikina pašnekovas.

Vaidotas tvirtina ne vienintelis priėmęs tokį sprendimą – kolegos, draugai ir pažįstami dalijasi panašiais planais.

„Kažkas iki Talino planuoja, kažkas į Lenkiją. Kai skrydžiai buvo pigūs, artimą užsienį praleisdavome, nes pigiau buvo skristi, atrodydavo „ne lygis“ čia važiuoti, reikia skristi į Ispaniją“, – pamena Vaidotas.

Tad ne vienam poilsiautojui šiemet nusprendus vietoj lėktuvo rinktis automobilį ar kitą keliavimo būdą, 15min atrinko septynias populiarias atostogų kryptis – Berlyną, Paryžių, Milaną, Veneciją, Vieną, Prahą ir Splitą – bei paskaičiavo, kiek iki šių miestų kainuotų nuvykti trimis būdais: lėktuvu, automobiliu ir autobusu. Lyginimui pasirinkome rugpjūčio 14–21 dienas.

Lėktuvu – kur pigiausia, kur brangiausia

Pirmiausia ėmėmės skrydžių paieškos portalų. Ieškodami skrydžių į Europos miestus rugpjūčio 14–21 dienomis, apsibrėžėme kelias sąlygas: pasirinkome ne daugiau kaip vieną persėdimą, iki 12 valandų trukmę ir įskaičiuotą bagažą, nes kokios gi atostogos be daiktų.

Tikrinant lėktuvo bilietų kainas, tapo akivaizdu, kad skrydžiai su bagažu – gerokai brangesni nei be jo.

123RF.com nuotr./Lėktuvas
123RF.com nuotr./Lėktuvas

Pigiausia iš visų tikrintų miestų nurodytomis datomis būtų nuskristi į Milaną – ketvirtadienį atliktos paieškos duomenimis, vienam toks skrydis kainuotų 416 eurų, dviem – 832 euro. Tiesa, skrendant be bagažo, būtų pigiau – 340 eurų vienam, dviem – 680 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas