Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 01 29 /13:37

„Lietuvos geležinkeliai“ prašo ES teismo panaikinti EK skirtą baudą

Bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ prašo Europos Sąjungos Teisingumo Teismo panaikinti Europos Komisijos sprendimą skirti geležinkeliams milijoninę baudą už 2008 metais išardytą Rengės ruožą iš Mažeikių į Latviją.
„Lietuvos geležinkeliai“ pasirūpins kelionėmis Popiežiaus vizito metu
„Lietuvos geležinkeliai“ / „Lietuvos geležinkelių“ nuotr.

„Lietuvos geležinkeliai“ pranešė, jog yra pasiryžę pasinaudoti visomis teisinėmis priemonėmis siekiant sumažinti ekonomines sankcijos pasekmes.

Beveik 28 mln. eurų baudą „Lietuvos geležinkeliams“ EK skyrė 2017-ųjų spalį. Bendrovė šį sprendimą apskundė ES Bendrajam Teismui Liuksemburge, kuris pernai lapkritį skundą atmetė, tačiau atsižvelgęs į pažeidimo sunkumą ir trukmę baudą sumažino iki 20 mln. eurų.

ES Bendrojo Teismo teigimu, „Lietuvos geležinkeliai“, 2008 metais išardę 19 kilometrų ilgio ruožą iš „Orlen Lietuvos“ naftos perdirbimo gamyklos Mažeikiuose į Rengę Latvijoje, piktnaudžiavo dominuojančia padėtimi Lietuvos krovinių vežimo rinkoje.

„Lietuvos geležinkeliams“ nepavyko įrodyti, kad Rengės ruožo būklė buvo tokia prasta, kad buvo būtina nedelsiant jį visą išardyti.

Ruožą „Lietuvos geležinkeliai“ atstatė 2019-ųjų pabaigoje – darbai kainavo apie 10 mln. eurų, juos atliko Estijos kapitalo geležinkelių tiesimo įmonė „Vitras-S“.

2020 metų pradžioje Rengės ruožu vėl pradėjo riedėti prekiniai traukiniai – jais „Orlen Lietuva“ gabena naftos produktus į Latviją. Nuo Latvijos sienos krovinius perima Latvijos geležinkeliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas