Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos oro uostų vadovas: į priešpandeminį lygį grįšime apie 2023–2024 m.

„Anksčiau kaukes dėvintys keleiviai iš Azijos keldavo šypseną, dabar tai taps norma ir pas mus“, – mano valstybės įmonės „Lietuvos oro uostai“ generalinis direktorius Marius Gelžinis. Labiau save saugantys keleiviai toli gražu nebus vienintelė COVID-19 viruso pasekmė – manoma, kad aviacijoje bus nemažai persistumdymo, senų lūkesčių pervertimo ir naujų galimybių paieškų. Tačiau Lietuvos oro uostuose šiandien gana stabilu – nepasitraukė nė vienas didelis vežėjas, o visos optimistinės priešpandeminės plėtros vizijos vienokia ar kitokia forma lieka vadovybės akiratyje.
Marius Gelžinis
Marius Gelžinis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tiesa, penktadienį paskelbtų finansinių įmonės rezultatų gerais nepavadinsi. Pirmąjį pusmetį fiksuotas 4,677 mln. eurų grynasis nuostolis buvo beveik 2,6 mln. eurų didesnis, lyginant su tokiu pačiu laikotarpiu pernai. Nepaisant to, Lietuvos oro uostų atstovai į šiuos metus žvelgia optimistiškiau nei 2020 m.

Įsibėgėjus vakcinacijai ir padaugėjus kelionių krypčių, bendrovė pastaruoju metu fiksuoja pajamų augimą ir aiškina, kad minėtą skirtumą lėmė į pusmečio statistiką įtraukti 2020 m. sausio ir vasario mėnesiai, kai aviacijos apimtys dar nebuvo paveiktos COVID-19 pandemijos.

„Negalime lygintis su 2019 m. bet esame stabilizavę finansinę situaciją. Kad grįžtume bent jau į 2017–2018 m. lygį, prireiks laiko. Pelno šiais metais tikėtis sunku, bet mes viliamės, kad nuostoliai nebus milžiniški. Kadangi yra augimas, blogiau nei praeitais metais tikrai nebus“, – interviu 15min sakė M.Gelžinis.

Įmonės vadovas interviu 15min ne tik aptarė bendrovės situaciją COVID-19 kontekste, bet ir pasidalijo savo vizija dėl galimų naujų krypčių, ateities skrydžių saugumo reikalavimų bei nacionalinio oro vežėjo poreikio.

– Kokia naujausia Lietuvos oro uostų situacija, kaip sparčiai vasarą grįžo keleivių srautai?

– Džiaugiamės vėl augančiais tiek skrydžių, tiek keleivių srautais. Jau birželį prasidėjo aktyvesnis keleivių sugrįžimas į oro uostus, nors noras keliauti niekuomet ir nebuvo dingęs. Kaip ir prognozavome, didysis atsigavimas įvyko vasarą: birželį turėjome apie 170 tūkst. keleivių, o liepą – virš 300 tūkst. keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas