Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos pasienyje su Baltarusija vilkikų eilių beveik nebeliko

Lietuvos pasienyje su Baltarusija vilkikų eilės per savaitgalį dar labiau aptirpo ir pirmadienį ryte kiek didesnė eilė buvo tik Medininkų kontrolės punkte, kur patikros laukė mažiau kaip 50 automobilių.
Vilkikų eilės
Vilkikų eilės / Skirmanto Lisausko / 15min nuotr.
Temos: 2 Vilkikas Pasienis

Tuo metu Baltarusijos pusėje vilkikų eilės per savaitgalį padidėjo.

Lietuvos pasienio kontrolės punktų direkcijos duomenimis, Medininkų punkte pirmadienio rytą įvažiavimo į Baltarusiją laukė 42 vilkikai, Šalčininkuose – 15, Lavoriškėse ir Raigarde eilių nebuvo.

Įvažiavimo į Rusijos Karaliaučiaus sritį Kybartuose stovėjo 45 vilkikai.

Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto duomenimis, Kotlovkos punkte patikros laukė daugiau kaip 180, Kamieny Loho – daugiau kaip 40, Benekainių – daugiau kaip 30 vilkikų. Vidžių ir Pervalko punktuose eilių nebuvo.

Vilkikų eilių taip pat nėra važiuojant iš Baltarusijos į Latviją ir Lenkiją.

Padėčiai Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje įtakos turėjo įsigaliojusios Europos Sąjungos (ES) ir Baltarusijos sankcijos vežėjams.

Baltarusija nuo balandžio 16 dienos uždraudė ES registruotiems vilkikams įvažiuoti į šalį. Išimtis taikoma važiuojant per tam tikrus patikros punktus į specialias vietas, skirtas krovinių perkėlimo operacijoms ir pervežimams. Vėliau Minskas kiek sušvelnino sankcijas – draudimas nebetaikomas negabaritiniams kroviniams, humanitarinėms prekėms, taip pat gataviems vaistams, medicinos įrangai, žaliavoms vaistų ir medicinos prietaisų gamybai, kraujui, žmogaus organams ir audiniams.

ES sankcijos Rusijos ir Baltarusijos vežėjams su išimtimis kai kurioms prekėms įsigaliojo balandžio 8 dieną, jie iki balandžio 16 dienos privalėjo palikti bendrijos teritoriją, tačiau atvykusieji į eilę iki termino pabaigos per sieną buvo praleisti ir vėliau.

Rusija nusprendė kol kas nedrausti į šalį įvažiuoti ES registruotam sunkiasvoriui transportui, tačiau nusprendė sustiprinti krovinių, gabenamų vilkikais iš ES, stebėseną.

ES sankcijos nėra taikomas per Lietuvą vykstančiam Rusijos tranzitui į Kaliningradą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito