Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vežėjų likimo gali sulaukti ir latviai bei estai

Pasienyje su Rusija įstrigusių Lietuvos vežėjų likimo gali sulaukti jų kolegos Latvijoje bei Estijoje, tvirtina didžiausio Kaliningrado srities vežėjo „DSV Transport“ vadovas Leonidas Stepaniukas.
Vilkikų eilė pasienyje
Vilkikų eilė pasienyje / VSAT nuotr.

„Mūsų brokeriai, deklaruotojai teigia, jog tokios pat rizikos egzistuoja ir kroviniams iš Estijos bei Latvijos. Šią informaciją būtina patikrinti“, – portalui rugrad.eu sakė jis.

„Bandėme tranzitinius krovinius iš Skandinavijos nukreipti apeinant Lietuvą – per Lenkiją. Tačiau jei rizika kils ir dėl Estijos bei Latvijos krovinių, ši kryptis visiškai užsidarys. Teks šių krovinių nebeimti, ir tai bus labai dideli nuostoliai“, – pripažino L.Stepaniukas.

Jo žodžiais, pasienio kontrolės punktų pralaidumas yra sumažėjęs 2-3 kartus, lietuviškų krovinių situacija labai rimta, ir tai vargu ar trumpalaikė priemonė.

„Kas padengs išlaidas? Arba vežėjas, jei jam nepavyks susitarti su klientu, arba krovinio savininkas. Bet kuriuo atveju, galų gale už tai sumokės Kaliningrado srities gyventojai“, – pridūrė L.Stepaniukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai