Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Linava“ kreipėsi į etikos sargus: M.Majausko pasisakymus apie vežėjus vadina nepagrįstais ir neetiškais

Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų, TS-LKD etikos komisijas, prašydama įvertinti viešus Seimo nario Mykolo Majausko pasisakymus, kuriuose, kaip teigia asociacija, „parlamentaras nepagrįstai ir neetiškai Lietuvos vežėjus vadino nusikaltėliais ir kaltino veikiant neteisėtai“.
Mykolas Majauskas
Mykolas Majauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sprendimą kreiptis į komisijas „Linava“ priėmė po to, kai balandžio 14 d. Seimo Biudžeto finansų komitete M.Majauskas, asociacijos teigimu, „apšmeižė transporto įmones ir paskleidė melagingą informaciją visuomenei“.

Pasak asociacijos, posėdžio metu M.Majauskas nurodė, kad „<…> tie asmenys, kuriuos Jūs vadinate verslininkais, šiuo atveju aš matau, kad tai yra nusikaltėliai“, „<…> tie žmonės, kuriuos Jūs vadinate verslininkais, vykdo apgaulingą apskaitą, neteisėtas duomenų ir pajamų pateikimas, sukčiavimas, turto pasisavinimas, dokumentų klastojimas".

„Pagal nekaltumo prezumpciją, žmogus yra nekaltas, kol jo kaltė neįrodyta teisme. Teisės ekspertų vertinimu, tokie teiginiai neatitinka tikrovės, yra neetiški, o tokiais pasisakymais parlamentaras pažeidžia Lietuvos Konstituciją ir Valstybės politikų elgesio kodeksą“, – rašoma „Linavos“ pranešime.

Transporto sektoriaus įmonės atsidūrė po padidinamuoju stiklu po to, kai pastarosiomis savaitėmis tyrimus apie užsieniečių vairuotojų išnaudojimą Lietuvos transporto sektoriuje paskelbė 15min ir „Laisvės TV“.

Vairuotojai iš trečiųjų šalių 15min atskleidė nejučia tapę darbdavių šiuolaikiniais vergais: nuolatinis nesiskaitymas, parašai ant nesuprantama kalba pateiktų dokumentų, išskaitos, nesumokėti uždarbiai.

Reaguodamas į atskleistus faktus Seimas antradienį ėmėsi įstatymų projektų, kurie uždraustų darbdaviams mokėti darbo užmokestį ir dienpinigius grynaisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas