Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LTG stiprina interesų deklaravimo procesus ir didina atsparumą išorės veiksniams

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) Grupė stiprina darbo atrankų dalyvių interesų deklaravimą reglamentuojančius procesus. Šiuo žingsniu siekiama padidinti LTG atsparumą išorės veiksniams bei užtikrinti aukščiausius gerosios valdysenos standartus, rašoma LTG pranešime spaudai.
Susisiekimo ministras keliauja į Varšuvą traukiniu
LTG / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Siekiant gerinti jau esamus interesų deklaravimo procesus LTG grupėje, atnaujintos LTG korupcijos ir viešųjų ir privačių interesų konfliktų prevencijos priemonės. Patvirtinta LTG Interesų konfliktų prevencijos ir valdymo politika, kurioje apibrėžta viešųjų ir privačiųjų interesų konflikto regimybės sąvoka.

Taip pat nuo šiol į nustatytas pareigas „Lietuvos geležinkelių“ Grupėje kandidatuojantys asmenys prieš pereidami į paskutinįjį atrankos etapą turės užpildyti atnaujintos formos deklaracijas, kuriose turės atskleisti informaciją ir apie savo galimą politinį pažeidžiamumą bei susijusius asmenis.

„Gerosiomis praktikomis pagrįstas korporatyvinis valdymas kuria pasitikėjimu, skaidrumu ir atskaitomybe pasižyminčią aplinką. Siekdami užtikrinti tvarią, ilgalaikę naudą įmonei ir visuomenei, LTG tobulina valdysenos procesus, dar aiškiau reglamentuodami viešųjų ir privačių interesų deklaravimo ir politinio pažeidžiamumo įvertinimo principus“, – sako Kęstutis Šliužas, LTG valdybos pirmininkas.

„Iki šiol LTG darbuotojų atrankos buvo vykdomos remiantis įstatymų numatyta tvarka. Prieš pasirašant darbo sutartis kandidatai į nustatytas pareigas patikrinami, vadovaujantis įstatymų numatytais pagrindais, o patikrą atlieka šiuose įstatymuose nurodytos institucijos. Naujai diegiami papildomi įrankiai padės dar geriau atliepti lūkesčius laikytis gerosios valdysenos praktikų“, – sako LTG generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

„Lietuvos geležinkelių“ įmonių grupę sudaro 5 tiesiogiai kontroliuojamos įmonės: „LTG Cargo“, „LTG Link“, „LTG Infra“, „Geležinkelio tiesimo centras", „Rail Baltica statyba“. Nauji viešųjų ir privačių interesų deklaravimo bei atrankos procedūrų standartai nuo šiol bus taikomi visų Grupės įmonių atrankose.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra valstybės valdoma didžiausia Baltijos šalyse geležinkelių grupė, savo veiklą vystanti trimis pagrindinėmis kryptimis: krovinių ir keleivių vežimas geležinkeliais, viešosios geležinkelių infrastruktūros valdymas, priežiūra ir plėtra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas