Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lufthansa“ streikas tęsiasi: neskraidins ir trečiadienį

Vokietijos aviakompanija „Deutsche Lufthansa AG“ dėl tebesitęsiančio pilotų streiko trečiadienį atšaukė maždaug 900 skrydžių.
„Lufthansa“ lėktuvas Frankfurto oro uoste
„Lufthansa“ lėktuvas Frankfurto oro uoste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia kompanijos spaudos tarnyba, toks sprendimas palies maždaug 98 tūkst. keleivių. Bendrovė teigia rengianti specialų skrydžių planą siekiant minimizuoti nepatogumus keleiviams.

Atlyginimų padidinimo reikalaujantys pilotai streikuoti pradėjo praėjusią savaitę. Praėjusį savaitgalį pilotams atstovaujanti profesinė sąjunga „Vereinigung Cockpit“ su kompanijos vadovybė surengė derybas, tačiau jos rezultatų nedavė.

„Lufthansa“ pilotai skundžiasi, kad atlyginimai jiems nebuvo keliami penkerius metus ir reikalauja, kad jų darbo užmokestis būtų padidintas vidutiniškai 3,66 proc. per metus, ir nori, kad šis padidinimas būtų atgaline data pritaikytas paskutiniams penkeriems metams.

Siekdama išspręsti jau ilgai trunkantį konfliktą su pilotais, „Lufthansa“ pasiūlė šiemet pilotams atlyginimus padidinti 2,4 proc., o kitąmet – 4,4 procento. Taip pat pilotams būtų išmokėta beveik dviejų mėnesių algos dydžio vienkartinė išmoka. Įmonė taip pat pasiūlė į darbą priimti iki tūkstančio naujų jaunesniųjų pilotų.

Anksčiau bendrovė siūlė atlyginimus pilotams kelti 2,5 procento.

„Lufthansa“ vadovas Carstenas Spohras praėjusią savaitę pareiškė, kad bendrovė gali nustoti egzistavusi, jeigu patenkins streikuojančių pilotų reikalavimus dėl atlyginimų padidinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas