Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Skuodis Paryžiuje susitiks su Prancūzijos ministru bei EBPO vadovu

Susisiekimo ministras Marius Skuodis antradienį ir trečiadienį lankysis Paryžiuje, kur susitiks su Prancūzijos transporto ministru ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generaliniu sekretoriumi.
Marius Skuodis
Marius Skuodis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Susitikime su Prancūzijos transporto ministru Clement'u Beaune'u M.Skuodis aptars karinio mobilumo ir kitų strateginių infrastruktūros jungčių su Europa įgyvendinimą, inovacijų ir skaitmeninimo plėtrą transporto bei logistikos sektoriuje.

Ministrai taip pat aptars šalių tiesioginį susisiekimą oru, transeuropinio transporto tinklo (TEN-T), kuriam priklauso strateginiai projektai „Via Baltica“ ir „Rail Baltica“, plėtrą ir būtinybę didinti europinį finansavimą dvejopos paskirties – karinio ir civilinio – mobilumo jungtims su Europa ir Ukraina.

M.Skuodis su C.Beaun'u taip kalbės ir apie tvarų transportą, elektromobilumo ir alternatyviųjų degalų infrastruktūros plėtrą, bendradarbiavimą Lietuvai įgyvendinant susisiekimo inovacijų smėliadėžės („Sandbox“) programą.

Viešėdamas Paryžiuje ministras M.Skuodis planuoja susitikti su Prancūzijos oro linijų bendrovės „Air France“, EBPO vadovais, geležinkelių transporto ir automobilių pramonės atstovais.

Vizito metu numatytas apsilankymas jūrų ir upių laivybos komplekse „Haropa“ – ketvirtajame pagal dydį Šiaurės Europos uoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas