Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Moldovos oro susisiekimo reguliuotoja neleido „Air Moldova“ atnaujinti skrydžius į Maskvą

Moldovos civilinės aviacijos reguliavimo institucija uždraudė šalies aviakompanijoms, įskaitant nacionalinę „Air Moldova“, skaidyti į Rusiją, pranešė Moldovos žiniasklaida, cituodama infrastruktūros ministrą Andrejų Spynu.
Lėktuvas
Lėktuvas / 123RF.com nuotr.

„Air Moldova“ penktadienį paskelbus, kad nuo spalio mėnesio ketina atnaujinti skrydžius į Rusiją, kurie buvo sustabdyti iškart po Maskvos invazijos į kaimyninę Ukrainą, A.Spynu tokį nacionalinės oro vežėjos sprendimą pavadino neatsakingu.

Moldovos civilinės aviacijos reguliuotojos šeštadienį paskelbtame sprendime pažymima, jog oro susisiekimas tarp Moldovos ir Rusijos kol kas yra neįmanomas, nes „dabartinėmis sąlygomis nėra reikiamų keleivių saugumo garantijų.

Iki Rusijos invazijos į Ukrainą vasario pabaigoje „Air Moldova“ vykdė skrydžius į Rusijos sostinę Maskvą, antrąjį pagal dydį šalies miestą Sankt Peterburgą ir pietuose esantį Krasnodarą.

Moldova, įsispraudusiai tarp Ukrainos ir Rumunijos, uždarė savo oro erdvę vasario 24-ąją – tą pačią dieną, kai Rusijos kariai įžengė į Ukrainą. Moldovos oro erdvė vėl buvo atidaryta kovo 21 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas