Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Muitinės nurodymas: per pusę metų Lietuvoje turi nebelikti Rusijoje registruotų automobilių

Lietuvos muitinė paskelbė, kad iki 2023 m. rugsėjo 11 d. į Lietuvą įvažiavę automobiliai su rusiškais numeriais per šešis mėnesius nuo atvykimo dienos turi išvykti iš šalies, taip pat ir iš kitų Europos Sąjungos šalių.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Automobiliams su rusiškais numeriais leidžiama tik vykti tranzitu per Lietuvą į Kaliningrado sritį arba iš jos, tačiau tik tuo atveju, jei automobilyje yra jo savininkas ir jis turi supaprastinto tranzito dokumentą. Tokie dokumentai išduodami per Lietuvos ambasadą. Tokiu atveju Lietuvoje galima būti ne ilgiau kaip vieną dieną.

Anksčiau Europos Komisija išaiškino, kad pagal įvestas sankcijas rusai negali įvažiuoti į ES automobiliais su rusiškais numeriais. Vėliau buvo patikslinta, kad sprendimus dėl sankcijų įgyvendinimo priima pačios ES valstybės, o Europos Komisija teikia tik rekomendacijas.

Lenkija, Suomija, Estija, Latvija ir Lietuva įvedė draudimą įvežti Rusijoje registruotus automobilius. Vėliau panašų sprendimą priėmė ir Norvegija.

Latvijos teisingumo ministerija rengia įstatymo projektą, kuris leis konfiskuoti automobilius su rusiškais ir baltarusiškais numeriais šalies teritorijoje. Tai bus daroma, jei automobilis nebus perregistruotas arba neišvažiuos iš šalies per tris mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas