Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NBC: JAV ragina Kanados vyriausybę imtis veiksmų dėl vežėjų protesto pasienyje

JAV administracija paragino Kanados vyriausybę pasinaudoti savo federalinėmis galiomis ir nutraukti prie dviejų valstybių sienos vežėjų surengtą blokadą, pranešė televizijos kanalas NBC.
Protestas prieš pandemijos valdymo priemones Kanadoje
Protestas prieš pandemijos valdymo priemones Kanadoje / „Scanpix“/AP nuotr.

NBC duomenimis, vilkikų vairuotojai, protestuojantys prieš Kanados vyriausybės kovos su COVID-19 priemones, ketvirtą dieną blokuoja Ambasadoriaus tiltą, kuris jungia Detroitą ir Vindsoro miestą Kanados Ontarijo provincijoje ir yra judriausias JAV ir Kanados sienos kirtimo punktas.

Be to, protestuotojai blokavo dar tris sienos kirtimo punktus: dar vieną punktą Ontarijuje, vieną Albertos provincijoje ir vieną centrinėje Manitobos provincijoje.

Dėl to įvairioms automobilių gamykloms JAV ir Kanadoje teko laikinai stabdyti gamybą arba mažinti jos mastą.

Savo ruožtu JAV krašto saugumo sekretorius Alejandro Mayorkasas ir susisiekimo sekretorius Pete'as Buttigiegas surengė derybas su Kanados kolegomis bei paragino Kanados valdžią ištaisyti padėtį pasienyje.

Protestuotojai, įskaitant blokuojančiuosius Otavos centrą, pasisako prieš koronaviruso apribojimus, be kita ko, prieš sausio 15 dieną priimtą įstatymą, pagal kurį visi į Kanadą atvykstantys sunkvežimių vairuotojai privalo būti pasiskiepiję.

Protestuotojai ragina vyriausybę atsistatydinti, nors daugumą priemonių įvedė vietos, o ne federalinė valdžia. Be to, kaip pažymi NBC, dauguma apribojimų provincijų lygmeniu jau buvo atšaukti.

Vis dėlto Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau tvirtina, kad privalomi skiepai yra būtinybė. Šiuo metu nuo COVID-19 yra pasiskiepiję maždaug 90 proc. Kanados vilkikų vairuotojų.

Tuo tarpu JAV valdžia rengiasi panašiems protestams Jungtinėse Valstijose, praneša NBC.

Krašto saugumo departamentas federalinėms ir vietos teisėsaugos institucijoms išsiuntė dokumentą, kuriame nurodoma, jog departamentas gavo pranešimų apie vilkikų vairuotojų planus per protestus, be kita ko, prieš privalomą vakcinaciją, blokuoti kelius didžiausiuose šalies miestuose.

Manoma, kad protestai jau šį savaitgalį gali prasidėti pietinėje Kalifornijos valstijos dalyje ir kovą pasiekti Vašingtoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento