Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 27 /18:03

Nemokamas viešasis transportas – dar vienoje savivaldybėje, papildomai atsieis apie 60 tūkst. eurų

Biržai tapo dar viena šalies savivaldybe, kurioje viešasis transportas gyventojams bus nemokamas. 2022 m. vasarą buvo priimtas sprendimas gyventojus nemokamai vežti Biržų miesto maršrutais, o lapkričio 23 d. ši tvarka buvo išplėsta - autobusai nemokamai gyventojus veš po visą rajoną, praneša laikraštis „Biržiečių žodis“.
Baltas keleivinis autobusas
Baltas keleivinis autobusas / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Biržai Autobusas

Kaip skelbiama, tai savivaldybei papildomai kainuos mažiausiai po 55 – 60 tūkst. eurų per metus. Biržų rajone yra 31 priemiestinis maršrutas.

Kaip skelbia „Biržiečių žodis“, 2022 metais iš keleivių Biržų autobusų parkas gavo apie 58 tūkst. eurų pajamų, o 2023 m. už devynis mėnesius – apie 40 tūkst. eurų.

2022 metais savivaldybė dengė nuostolingus maršrutus ir apmokėjo miesto keleivių vežimą ir tai atsiėjo 417 tūkst. eurų, šiemet – numatyta apie 560 tūkst. eurų, iš kurių 415 tūkst. eurų jau panaudota.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Biržų miestas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Biržų miestas

Biržų savivaldybė toli gražu nėra vienintelė taikanti tokią tvarką – įvairią nemokamo keleivių vežimo tvarką taiko bent 17 šalies savivaldybių, tokių kaip Akmenės, Anykščių, Kretingos, Lazdijų, Mažeikių, Plungės, Raseinių, Rokiškio, Šilalės, Tauragės ir kitų.

Tiesa, visos jos – nedidelės. Tuo tarpu didieji miestai tvirtina, kad viešasis transportas būtų per didelė našta miesto kišenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas