Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaisant atšauktų skrydžių, „Ryanair“ pelnas auga

„Ryanair” pirmojo pusmečio uždarbis augo 11 proc. Atšauktų skrydžių, kurie paveikė per 700 tūkst. keleivių, žalą kompensavo stabilios ir nemažos kainos vasaros sezono metu, rašo „Bloomberg“.
Lėktuvas
Lėktuvas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Aviacija Ryanair

Grynosios pajamos per šešis mėnesius iki rugsėjo 30 dienos augo iki 1,29 mlrd. eurų nuo 1,17 mlrd. eurų prieš metus, antradienį paskelbė Airijos pigių skrydžių bendrovė.

„Ryanair“ kol kas išpildo savo prognozę, kad metinis pelnas sieks 1,4-1,45 mlrd. eurų, nepaisant to, kad už atšauktus skrydžius išmokėjo 25 mln. eurų kompensacijų, o personalui – dar 40 mln. eurų.

„Ryanair“ dėl darbuotojų trūkumo pastaruoju metu atšaukė per 20 tūkst. skrydžių. Įmonės konkurentai, tokie kaip „Norwegian Air Shuttle“, išpūtė darbuotojų trūkumo problemą. Nors atšaukti skrydžiai paveikė tik nedidelę dalį skrydžių ir keleivių, jie paveikė plėtros planus, ir paskatino darbuotojus jungtis į profesines sąjungas.

„Šie rezultatai patvirtina „Ryanair“ žemų kainų stiprią prigimtį, visos Europos augimo modelį, nepaisant periodo, per kurį patyrėme materialinių nuostolių dėl pilotų grafikų“, – pranešime cituojamas bendrovės generalinis direktorius Michaelis O’Leary.

„Ryanair“ kainos pirmąjį fiskalinių metų pusmetį krito 5 proc., antrąjį pusmetį prognozuojamas 4-6 proc. kritimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento