Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuo penktadienio atidaromos Baltijos šalių sienos, bet vežėjai organizuoti kelionių neskuba

Nors jau nuo gegužės 15 dienos atveriamos Baltijos šalių sienos, tarptautinius pervežimus organizuojančios bendrovės sako dar nežinančios, ar jau galės įvykdyti keliones. „Lux Express“ trečiadienį ryte buvo pradėjusi bilietų pardavimus, tačiau popiet šio sprendimo atsisakė, o „Eurolines“ tikino pervežimus ketinanti pradėti tik birželį.
Tarpmiestinis autobusas
Tarpmiestinis autobusas / „Kautra“ nuotr.

Trečiadienį ryte tarptautinio keleivių pervežimo autobusais bendrovė „Lux Express“ paskelbė nuo penktadienio pradedanti pervežimus. Tačiau jau popiet toks sprendimas buvo atšauktas, o visi pirkėjai perspėti.

Teigiama, kad šiuo metu laukiama visų Baltijos šalių vadovų sprendimo ir aiškumo.

„Eurolines“ tarptautinių pervežimų vadovas Edmundas Pavlovas 15min taip pat patvirtino, kad šiuo metu dar yra nežinomybės dėl komercinių kelionių tarp Baltijos šalių. Jis tikino, kad įmonė laukia galutinio suderinimo tarp valstybių ir dar nėra tikslumo ar galimas vykimas komerciniam transportui tarp šalių.

Tikėjosi pradėti keliones nuo penktadienio

Tuo tarpu „Lux Express“ generalinis direktorius Janno Ritsbergas 15min aiškino, kad faktiškai niekada nenutraukė bilietų pardavimo maršrutuose Vilnius – Ryga, Vilnius – Talinas ar Vilnius – Varšuva.

„Tikėdamiesi kuo greičiau pradėti veiklą, pradėjome bilietų išpardavimus kelionėms nuo gegužės 15 dienos. Jeigu turėsime atidėti šios dienos išvykimus, tuomet visi keleiviai, kurių kelionė atidėta, gaus tinkamą sprendimą iš mūsų klientų aptarnavimo tarnybos“, – sakė jis.

J.Ritsbergo teigimu, po to, kai Baltijos šalių ministrai pirmininkai paskelbė apie galimą apribojimų panaikinimą kelionėms, pastebimas šiek tiek padidėjęs susidomėjimas maršrutu Vilnius – Ryga ir Vilnius – Talinas, tačiau ne maršrutu Vilnius – Varšuva.

„Deja, lyginant su laikotarpiu prieš sveikatos krizę, susidomėjimas arti nulio“, – aiškino jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Janno Ritsberg
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Janno Ritsberg

Pervežimus pradės nuo birželio

E.Pavlovo teigimu, maršrutus „Eurolines“ ketina atnaujinti palaipsniui nuo birželio 1 dienos – iš Vilniaus, Kauno bei Panevėžio vyks į Rygą ir Taliną.

„Esame priklausomi ir nuo kitų šalių, ne tik Latvijos ar Estijos. Jei Skandinavijos šalys atidarys sienas ir leis keliauti, tuomet padaugės susisiekimų keltais, lėktuvais. O žmonės vykstantys į ir iš Skandinavijos – vieni svarbesnių mūsų keleivių Baltijos šalyse. Kuo daugiau sujungimų tarp šalių atgis mūsų kaimyninėse šalyse, tuo didesnė tikimybė, kad ir keliautojai iš Lietuvos pajudės“, – sakė jis.

E.Pavlovo teigimu, bilietų prekybą ketinama atnaujinti dar šią savaitę.

Bendrovės nuotr./Edmundas Pavlovas
Bendrovės nuotr./Edmundas Pavlovas

Matuos temperatūrą, dezinfekuos autobusus

J.Ritsbergo teigimu, „Lux Express“ pristatė 4 naujas funkcijas, kad padidintų saugumą kiekviename autobuse. Pirmiausiai, kiekviename autobuse galima bus rasti rankų dezinfekavimo priemonę. Taip pat po kelių dienų keleiviams paruošta nauja sėdimųjų klasė – dviguba sėdynė.

„Tai reiškia, kad už 1,5 karto didesnę nei standartinė bilieto kaina keleivis gauna dvi sėdimas vietas, kad padidintų privatumą kelionės metu. Visi „Lux Express“ autobusai yra šlapiai valomi po kiekvienos kelionės. Be to, kiekviename autobuse turime chirurgines kaukes, kuriomis keleiviai galėtų naudotis prireikus. Laikinai sustabdėme papildomų paslaugų teikimą, kad sumažintume galimą kontaktą, pvz., kelionės metu neteikiame vandens buteliuose, karštų gėrimų“, – sakė jis.

„Kautros“ nuotr./Dezinfekuojamas autobusas
„Kautros“ nuotr./Dezinfekuojamas autobusas

E.Pavlovas sakė, kad „Eurolines“ autobusai taip pat bus dezinfekuojami prieš ir po kelionės, juos bus įrengti dezinfekatoriai keleiviams.

„Užtikrinsime saugų atstumą tarp keleivių – parduosime dvigubai mažiau bilietų nei kad yra autobuse vietų. Taip pat matuosime keleivių, vyksiančių autobusu, kūno temperatūrą bekontakčiais termometrais“, – 15min aiškino jis.

Leidimai nebuvo panaikinti

Tuo tarpu Susisiekimo ministerija aiškina, kad leidimus vykdyti tarptautinį keleivių vežimą išduoda Lietuvos transporto saugos administracija.

„Lietuvoje paskelbus karantiną leidimai nebuvo sustabdyti ar panaikinti, todėl jų pakartotinai išduoti nereikia. Atsivėrus valstybių sienoms vežėjai galės ir toliau vykdyti veiklą. Prašymų dėl vienkartinių leidimų vežti keleivius užsakomuoju reisu į užsienio (šiuo atveju Baltijos) šalis nebuvo gauta“, – 15min atsakė Susisiekimo ministerija.

15min primena, kad švelninant karantino sąlygas, sienų kontrolė Baltijos šalių piliečiams bus panaikinta nuo gegužės 15 dienos.

Atvėrus sienas, keliaujantiems tarp Baltijos valstybių Lietuvos, Latvijos, Estijos piliečiams nebus taikoma privaloma 14 dienų izoliacija. Baltijos šalių piliečiai, grįžtantys iš kitų užsienio valstybių, ir toliau turės pareigą dvi savaites izoliuotis, tą jie galės daryti savo gimtosiose šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas