Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą istorijoje iš Klaipėdos uosto buvo išgabentas pelenų krovinys

Praėjusią savaitę AB „Vakarų laivų gamykla“ dukterinė įmonė „Vakarų Krova“, remiantis sutartiniais įsipareigojimais, į laivą HAGLAND BONA pakrovė rūšiuotų komunalinių atliekų deginimo – pelenų – krovinį, kuris vėliau buvo išgabentas iš Klaipėdos uosto į Norvegiją. Tokio tipo, pavojingumo klasei priskiriamas krovinys – pirmą kartą istorijoje buvo kraunamas Klaipėdos uoste.
Pelenų, likusių po rūšiuotų komunalinių atliekų deginimo, krovinys išgabentas į Norvegiją.
Pelenų, likusių po rūšiuotų komunalinių atliekų deginimo, krovinys išgabentas į Norvegiją. / „Vakarų laivų gamyklos“ nuotr.

Šis laivas 2013 m. rugpjūčio 22 d. buvo pakrautas prie UAB „Vakarų krova“ naudojamos krantinės Nr. 140. Iš viso į laivą buvo pakrauta 1999,44 t krovinio. 

Pelenai iš naujosios kogeneracinės elektrinės „Fortum Klaipėda“ į įmonę „Vakarų krova“ pristatomi specializuotomis autocisternomis ir supilami į hermetišką talpyklą, įrengtą įmonės teritorijoje. Vėliau spec. įranga dozuojami į didmaišius, sandėliuojami ir kraunami į laivus išgabenimui. Numatomos metinės pelenų krovos apimtys sudarys 7354 tonų.

Laivo HAGLAND BONA parametrai:  ilgis – 87,8 m.;  plotis – 12,8 m.;  maksimali grimzlė – 5,5 m.; keliamoji galia – 3536 t.

AB „Vakarų laivų gamykla” įmonių grupę vienija 22 skirtingų specializacijų kompanijos. Kontrolinį 95,78 proc. AB „Vakarų laivų gamykla“ akcijų paketą valdo Estijos koncernas „BLRT Grupp“. Įmonių grupėje dirba apie 1900 žmonių. 

„Vakarų laivų gamyklos“ nuotr./Iš Klaipėdos išgabenta beveik 2 tūkst. tonų pelenų.
„Vakarų laivų gamyklos“ nuotr./Iš Klaipėdos išgabenta beveik 2 tūkst. tonų pelenų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas