Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 07 28 /15:21

Portugalijoje įstrigęs „Lietuvos jūrų laivininkystės“ laivas remontuojamas, išplauks po 2 savaičių

Portugalijos Aveiro uoste įstrigęs „Lietuvos jūrų laivininkystės“ (LJL) laivas „Voruta“ pradėtas remontuoti. Baigus darbus, kurie gali užtrukti apie dvi savaites, pasak laivo kapitono, jis turėtų išplaukti link Pusiaujo Gvinėjos.
Laivas „Voruta“
Laivas „Voruta“ / Andriaus Barlovskio („Lietuvos jūrų laivininkystė“) nuotr.

„Šiuo metu laukiame pranešimų, kada atvyks remontininkų brigada. Iš Portugalijos jau atvyko elektronikos specialistai, jie nuo vakar vakaro jau dirba laive“, – BNS sakė „Vorutos“ kapitonas Saulius Mačiukas. Pasak jo, planuojama, kad generatoriaus remontas gali užtrukti apie 10 dienų.

„Tada priklausys nuo apmokėjimo, reikės pasipildyti produktais ir degalais bent jau iki Kanarų salų, kur bus tarpinė stotelė“, – teigė S.Mačiukas.

Jo teigimu, šiuo metu laive yra pakankamai maisto, vandens ir degalų atsargų, kurių turėtų užtekti savaitei. „Voruta“ turi beveik 17 tūkst. tonų cemento krovinį.

LJL laikinasis vadovas Valerijus Adamonis BNS teigė, kad Italijos Taranto uoste įstrigęs laivas „Romuva“, Senegalo Dakaro uoste esantis laivas „Raguva“ laukia pinigų ir yra pasirengę išplaukti.

„Viskas kaip ir buvo. Laivuose dabar pakanka maisto, vandens, kuro ir tik laukia pinigų, kad galėtų išplaukti“, – BNS sakė V.Adamonis.

JAV Filadelfijos uoste įstrigusio LJL laivo „Venta“ kapitonas BNS pirmadienį teigė, kad pradėtas krovinio iškrovimas, o po trijų dienų laivas išplauks į Kanadą, kurs bus iškrauta likusi jo dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas