Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš „Uber“ protestuojantys Vilniaus taksistai pagalbos šaukiasi iš Seimo

„Uber“ atėjimas Lietuvos taksi rinkoje sukėlė chaosą, beveik nuo pat pradžių kartojo įprastos taksi įmonės. Trečiadienį protestuojantys vairuotojai pasiekė Seimą, čia žadėjo įteikti peticiją dėl taksi darbo sąlygų.
Taksistai piktinasi chaosu, kurį sukėlė „Uber“ atėjimas
Taksistai piktinasi chaosu, kurį sukėlė „Uber“ atėjimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Taksi „Uber“

Prieš vidurdienį sostinės taksi vairuotojai susirinko prie buvusio Žalgirio stadiono, iš kur taksi automobiliais pajudėjo Seimo link Rinktinės, Vrublevskio gatvėmis ir Gedimino prospektu.

Seimui taksistai ketino įteikti peticiją dėl planų keisti keleivių vežimo, licencijavimo ir kitas taksi darbo sąlygas, sudaryti išskirtines sąlygas tarptautinei kompanijai „Uber“.

Taksistai pyksta, kad jiems yra keliami dideli reikalavimai, kai tuo metu „Uber“ ir įstatymų spragomis pasinaudojusios įmonės važinėja su baltais numeriais.

Taksi paslaugų teikėjų asociacijos vadovas Ričardas Kriukovas 15min yra sakęs, kad po „Uber“ atėjimo panašiu principu pradėjo veikti dar 4–5 Lietuvos taksi įmonės.

„Yra labai smarkiai padaugėję taksi paslaugas teikiančių automobilių. Jie yra nelegalūs, baltais numeriais važinėja. Pagal panašią schemą kaip „Uber“ dabar veikia dar 4 ar 5 įmonės. Kadangi reglamentavimo jokio nėra. Viena įmonė priėmė kokių 60 mašinų. Chaosas. Vieniems keliami reikalavimai, kitiems – ne“, – aiškino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas