Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Profsąjunga: „Ryanair“ nori atleisti visus savo darbuotojus Nyderlanduose

„Ryanair“ rengiasi atleisti visus darbuotojus, dirbančius Nyderlandų Eindhoveno bazėje, kurią pigių skrydžių bendrovė šiuo metu yra uždariusi, pranešė pilotams atstovaujanti profsąjunga.
„Ryanair“ darbuotojų streikas
„Ryanair“ darbuotojų streikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prašymas dėl kolektyvinio atleidimo buvo pateiktas praėjus trims mėnesiams po to, kai tarp Airijos oro vežėjos ir Eindhovene dirbančių darbuotojų, kurie nesutinka būti perkelti į kitas vietas Europoje, kilo konfliktas.

Lapkričio pradžioje „Ryanair“ finansiniais sumetimais žiemai uždarė savo bazę Eindhoveno mieste pietinėje Nyderlandų dalyje. Prieš tai oro bendrovė dėl vasarą vykusių streikų 12 proc. sumažino savo metinio grynojo pelno prognozę.

Šešiolika Nyderlanduose dirbančių pilotų tuomet pigių skrydžių bendrovei pareiškė ieškinį ir teisėjų paprašė skubiai pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones, tačiau „Ryanair“ juos aplenkė ir uždarė savo bazę Eindhovene, nors teismas šį veiksmą pavadino „piktnaudžiavimu galia“.

Teismas taip pat neleido bendrovei perkelti pilotų į bazes kitose šalyse.

Nyderlandų pilotų profsąjunga pranešė, kad oro vežėja dabar kreipėsi į Nyderlandų valstybinę socialinio draudimo administraciją (UWV), prašydama patvirtinti kolektyvinį pilotų ir salonų įgulų narių atleidimą.

Profsąjunga pareiškė šio proceso metu „palaikysianti visus savo narius“ ir pridūrė esanti „nustebusi“, jog UWV apskritai svarsto „Ryanair“ prašymą.

Pasak profsąjungos, kalbama apie 16 pilotų ir 15 įgulų narių atleidimą.

„Ryanair“, kurios veiklos istorija siekia jau 30 metų, profsąjungas pradėjo pripažinti vos prieš metus, norėdama išvengti masinių streikų per aktyvų Kalėdų laikotarpį.

Tačiau nuo to laiko nuvilnijusi įgulų narių ir pilotų streikų banga gerokai apkarpė skrydžių bendrovės pelną.

Be kita ko, buvo surengti du koordinuoti streikai keliose Europos šalyse, dėl kurių buvo atšaukti šimtai skrydžių.

Įveikti įtampą siekiančiai pigių skrydžių bendrovei iki šiol pavyko sudaryti darbo sutartis su darbuotojais keliose šalyse, įskaitant Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Portugaliją ir Italiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento