Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš Vilniaus – nauja kryptis: skrydžiais Lietuvos sostinę sujungs su dar vienu Vokietijos miestu

Lietuvos oro uostai ir oro bendrovė „airBaltic“ pasirašė bendrą investicijų sutartį, pagal kurią nuo šių metų spalio 31 dienos iš Vilniaus oro uosto bus vykdomi reguliarūs skrydžiai į Vokietijoje esantį Diuseldorfą. Tai jau ketvirtasis atvejis, kai skrydžiai bus sėkmingai vykdomi pagal rizikos pasidalinimo modelį, skirtą skatinti ir investuoti į strategiškai svarbius skrydžių maršrutus Lietuvai, rašoma „Lietuvos oro uostai“ pranešime spaudai.
airBaltic
airBaltic / LTOU nuotr.

Vilniaus oro uostą su Londono Sičiu sėkmingai sujungusi skrydžių skatinimo praktika – rizikos pasidalijimo partnerystės modelis – taip pat jau taikomas skrydžiams tarp Lietuvos sostinės ir Lisabonos (Portugalija) bei Hamburgo (Vokietija).

„Vokietija – mūsų strateginė partnerė tiek ekonomikos, tiek gynybos srityse, tad kokybiškas susisiekimas su ja yra kaip niekada svarbus. Pastaruosius metus daug dirbome, kad būtų užtikrintos patogios jungtys tarp Lietuvos ir Vokietijos. Nuo rudens prisidedanti dar viena kryptis – Diuseldorfas, yra vienas pagrindinių Vokietijos ekonomikos centrų. Startavus šiai krypčiai, LTOU tinkle turėsime skrydžius net į šešis didžiausius Vokietijos oro uostus ir dešimt reguliarių maršrutų tarp Lietuvos ir Vokietijos“, – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Sutartis su bendrove „airBaltic“ pasirašyta atlikus tarptautinę skrydžių tarp Vilniaus ir Diuseldorfo operatoriaus atranką. Tarp atrankos kriterijų buvo keleiviams globali bilietų įsigijimo sistema, atitinkamas vietų skaičius orlaivyje, skrydžių dažnis, jungiamųjų skrydžių galimybės ir kiti patogiam susisiekimui reikalingi faktoriai.

Tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Diuseldorfą bus vykdomi du kartus per savaitę. Numatyta, kad skrydžiai bus vykdomi ištisus metus – tiek vasaros, tiek žiemos aviacijos sezonu. Sutartyje taip pat yra numatyta galimybė, kad skrydžių dažnis gali būti didinamas.

„Vilnius yra vienas iš „airBaltic“ gimtųjų miestų, todėl džiaugiamės galėdami tęsti plėtrą Lietuvos sostinėje. Atidžiai stebėdami rinkos tendencijas ir keleivių paklausą, manome, kad skrydžiai tarp Vilniaus ir Diuseldorfo bus strategiškai svarbus maršrutas Lietuvai, nes Vokietija yra viena svarbiausių šalies ekonominių partnerių. Tai bus jau ketvirtoji „airBaltic“ kryptis iš Vilniaus į Vokietiją, suteikianti mūsų klientams daugiau galimybių keliauti verslo ir laisvalaikio reikalais, o tuo pačiu didinanti keleivių srautą tarp abiejų šalių“, – teigia „airBaltic“ prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Gaussas.

„Džiugu tai, kad mūsų taikomas investicijų į skrydžių skatinimą mechanizmas sėkmingai prisideda prie strateginės valstybės krypties plėtojimo ir pasirengimo nuolatiniam Vokietijos brigados dislokavimui mūsų šalyje“, – teigia Simonas Bartkus, Lietuvos oro uostų generalinis direktorius.

Vakarinėje Vokietijos dalyje esantis Diuseldorfo miestas yra finansų ir pramonės centras, o Diuseldorfo oro uostas yra tarp didžiausių Vokietijos oro uostų, aptarnaujančių net kelių didelių šalies regionų keleivių poreikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas