Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

RRT turės iš naujo vertinti „Gargždų geležinkelio“ skundą dėl negautų pajėgumų

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) privalo nagrinėti verslininko Igorio Udovickio valdomos bendrovės „Gargždų geležinkelis“ skundą dėl 2021-2022 metais jai neskirtų geležinkelio pajėgumų, nusprendė teismas.
Geležinkelio stotis
Geležinkelio stotis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas spalio 5 dieną patenkino „Gargždų geležinkelio“ skundą ir panaikino Ryšių reguliavimo tarnybos 2022 metų rugsėjo 21 dienos nutarimą – juo tarnyba atsisakė nagrinėti įmonės skundą dėl „Lietuvos geležinkelių“ antrinės įmonės „LTG Infra“ tų pačių metų rugpjūčio 25 dienos sprendimo nesuteikti Gargždų bendrovei naudotis prašomais geležinkelių maršrutais.

„Pareiškėjai („Gargždų geležinkeliui“ – BNS) nesudarant galimybės apskųsti 2022 metų rugpjūčio 25 dienos įsakymo, kuris yra naujas ir galutinis dėl dalies paraiškoje nurodytų pajėgumų skyrimo/neskyrimo, būtų akivaizdžiai pažeista pareiškėjos teisė į jos pažeistos teisės gynybą“, – teigė teismas.

RRT teismui teigė skundą atsisakiusi nagrinėti, nes 2021 metų lapkritį „Gargždų geležinkelis“ buvo pateikęs analogišką skundą, kurį tarnyba jau išnagrinėjo.

„Tiek 2021 metų lapkričio 5 dienos skundu, tiek 2022 metų rugsėjo 14 dienos skundu pareiškėja inicijavo ginčą tarnybai dėl tapačių teisinių santykių ir siekė iš esmės tapačių teisinių pasekmių“, – teismui teigė RRT.

Tarnybos teigimu, vienodi ir skundo argumentai – „Gargždų geležinkelis“ teigė, kad „LTG Infra“ netinkamai taiko Prioriteto taisykles, neteisingai nustato geležinkelio linijų pralaidumą.

„Tarnyba savo vertinimą pateikė 2022 metų liepos 8 dienos nutarime, todėl neturėjo pagrindo nagrinėti pareiškėjos 2022 metų rugsėjo 14 dienos skundo“, – nurodė tarnyba.

„Gargždų geležinkelis“ teismui teigė, kad RRT įpareigota nagrinėti viešosios geležinkelių infrastruktūros valdytojo veiksmus, susijusius su pajėgumų paskirstymu ne tik pareiškėjų pateiktų skundų pagrindu, tačiau ir savo iniciatyva.

„Tai reiškia, kad gavusi pareiškėjos 2022 metų rugsėjo 14 dienos skundą, tarnyba bet kuriuo atveju turėjo tirti nurodytas aplinkybes ir vertinti, ar viešosios geležinkelių infrastruktūros valdytojo veiksmai yra teisėti, o ne siūlyti pareiškėjai jos pažeistas teises ir interesus ginti administracine tvarka“, – teismui teigė „Gargždų geležinkelis“.

Pasak teismo, iš esmės nėra reikšminga, kokiais pagrindais įmonė skundžia RRT įsakymą – „Gargždų geležinkelis“ turi teisę pasitikrinti naujo sprendimo teisingumą.

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas