Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija fiksuoja automobilių srauto per Kerčės tiltą rekordus

Rusija fiksuoja automobilių srauto per naująjį ir ilgiausią Europoje Kerčės tiltą į Krymą, kurį aneksavo 2014 metais, rekordus.
Krymo tiltas
Krymo tiltas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Valstybinė kelių tarnyba „Rosavtodor“ pranešė rugpjūčio 5-ąją užfiksavusi naują automobilių srauto Kerčės tiltu rekordą - 32,4 tūkst. automobilių per parą. Ankstesnis rekordas buvo užfiksuotas liepos 15-ąją - 31,5 tūkst. automobilių.

Tilto pralaidumas keturiomis eismo juostomis - iki 40 tūkst. automobilių per parą.

Pranešime pažymima, jog per mažiau nei tris mėnesius nuo Kerčės tilto atidarymo gegužės viduryje juo jau pervažiavo per 1,584 mln. automobilių, skaičiuojant eismą į abi puses - į Krymą ir į Tamano pusiasalį. Tai - penktadaliu nei keltais per sąsiaurį automobilių buvo perkelta per visus 2017 metus.

228 mlrd. rublių (3 mlrd. eurų) kainavęs naujasis statinys sujungia pietinės Rusijos Krasnodaro kraštą su Krymo mietu Kerče ir yra nutiestas virš Kerčės sąsiaurio, jungiančio Azovo ir Juodąją jūras.

Europos Sąjunga ir JAV paskelbė sankcijas prie tilto projekto prisidėjusiems asmenims, tarp jų V. Putino artimam šalininkui Arkadijui Rotenbergui, kurio bendrovė „Strojgazmontaž“ laimėjo statybų projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas