Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ryanair“ planuoja 75 maršrutus iš Ukrainos į Europą, kai oro erdvė taps saugi

Didžiausios Europos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ vadovai pažadėjo po karo investuoti 3 mlrd. dolerių į Ukrainos oro transporto rinkos atkūrimą ir šioje šalyje įkurtose bazėse laikyti iki 30 naujų „Boeing MAX“ orlaivių, praneša unian.net.
Lėktuvas
Lėktuvas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip pranešė Ukrainos Borispolio oro uostas, ketvirtadienį, liepos 20 d., į Kyjivą su darbo vizitu atvyko „Ryanair Group“ vyriausiasis vykdomasis direktorius Michaelas O'Leary ir kiti aukščiausio lygio vadovai.

Borispolio oro uosto nuotr./Ryanair Ukrainoje
Borispolio oro uosto nuotr./Ryanair Ukrainoje

Vizito metu aptarta „Ryanair“ ketinimai atnaujinti tarptautinius skrydžius Ukrainos rinkoje, kai „Ukraina laimės ir Europos aviacijos saugos agentūra patvirtins, kad skraidyti Ukrainos oro erdvėje yra saugu“.

„Ryanair“ bendrovė taip pat planuoja imtis iniciatyvos po karo atkuriant Ukrainos oro transporto rinką.

Pranešama, kad pigių skrydžių bendrovė ketina investuoti į Ukrainą 3 milijardus dolerių ir trijuose pagrindiniuose šios šalies oro uostuose – Kyjivo, Lvivo ir Odesos – laikyti iki 30 naujų „Boeing MAX“ orlaivių.

Be to, „Ryanair“ paskelbė ketinimą per aštuonias savaites nuo tada, kai Ukrainos oro erdvė bus paskelbta saugia skrydžiams, pradėti skrydžius 75 maršrutais į Europą.

Pažymima, kad „Ryanair“ yra pirmoji tarptautinė oro transporto bendrovė, kurios vadovai atvyko į Ukrainą nuo 2022 m. vasario 24 d., kai prasidėjo visapusiškas karas.

Oro susisiekimo paslaugų atkūrimas Ukrainoje

Kaip anksčiau pranešė unian.net, balandžio 19 d. M.O'Leary pareiškė, kad oro vežėjas yra pasirengęs greitai atnaujinti skrydžius Ukrainoje, kai baigsis karo veiksmai ir bus atidaryta oro erdvė virš šalies. Tuo metu taip pat buvo pranešta, kad „Ryanair“ pasamdė apie 60 ukrainiečių pilotų ir apie 80 įgulos narių, kurie daugiausia dirba bazėse Lenkijoje ir laukia, kol atsivers rinka.

Europos saugios oro navigacijos organizacija pavasario ataskaitoje numatė, kad civilinės aviacijos skrydžių apribojimai Ukrainos, Moldovos, Baltarusijos ir Rusijos oro erdvėje galios iki 2029 m.

Tačiau Ukrainos valstybinė oro eismo įmonė „UkrAerorukh“ mano, kad tai įvyks iš karto pasibaigus karui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas