Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rygos oro uostas planuoja į plėtrą iki 2027 metų investuoti per 247 mln. eurų

Rygos tarptautinis oro uostas pagal naująją laikotarpio iki 2027 metų strategiją, pavadintą „Runway 2027“, planuoja iki 2027 metų investuoti į plėtrą daugiau kaip 247 mln. eurų, pasiekti 9 mln. keleivių srauto lygį ir išleisti obligacijų.
Rygos oro uostas
Rygos oro uostas / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

Strategijoje peržiūrėti ir atnaujinti oro uosto tikslai, misija ir vizija ir parengtos naujos keleivių bei krovinių vežimo prognozės. Be to, į strategiją įtraukti verslo valdymo ir tvarios veiklos principai, atnaujinti plėtros planai ir projektai, taip pat atnaujintas investicijų planas ir finansiniai rodikliai, kuriuos numatoma pasiekti iki 2027 metų.

Naujojoje strategijoje numatyta, jog oro uostas sieks metinį keleivių srautą iki 2027 metų padidinti iki 9 mln. žmonių, o metinį krovinių srautą – iki 48,5 tūkst. tonų. Taip pat bus siekiama didinti išvykimo punktualumą.

Kartu numatoma siekti žaliųjų tikslų ir gerokai sumažinti išmetamą anglies dioksido kiekį.

Planuojama, kad oro uosto metinė grynoji apyvarta 2027 metais sieks 77 mln. eurų, o bendros investicijos strategijos laikotarpiu viršys 247 mln. eurų.

Be kita ko, 155 mln. eurų planuojama investuoti į keleivių terminalo plėtrą, įskaitant automatinės bagažo rūšiavimo sistemos įdiegimą, taip pat kelių, viadukų ir automobilių stovėjimo aikštelių statybą. Dar 58 mln. eurų bus investuoti į aerodromo infrastruktūrą.

2021 metais Rygos oro uostas aptarnavo 2,353 mln. keleivių – 17 proc. daugiau negu 2020 metais, bet 70 proc. mažiau negu 2019 metais prieš pandemiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito