Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šią vasarą poilsiautojų laukia nesmagus siurprizas – automobilių nuoma užsienio kurortuose smarkiai pabrango

Šią vasarą planuojantiems išsinuomoti automobilį populiariuose užsienio kurortuose teks mokėti beveik 60 proc. daugiau nei prieš koronaviruso pandemiją, rodo „The Guardian“ analizė.
Algarvė
Algarvė / 123rf.com

Naujausia analizė apie šešias populiarias Europos atostogų kryptis rodo, kad automobilių nuomos kainos ir toliau auga – už automobilio nuomą savaitei šią vasarą vidutiniškai tenka sumokėti apie 647 eurus (565 svarus sterlingus). Tai yra 58 proc. didesnė kaina nei prieš pandemiją, kai automobilio nuoma Europos kurortuose kainavo 409 eurus (357 svarus sterlingų).

Remiantis iCarhireinsurance.com, kuri teikia draudimo polisus, padengiančius nuomos įmonių nustatytas franšizes, analize, atlikta „Guardian Money“ prašymu, vidutinio dydžio automobilio, pavyzdžiui, „VW Golf“ arba „Peugeot 308“, nuomos kaina Barselonoje nuo liepos 29 d. iki rugpjūčio 5 d. siekia apie 675 eurus (590 svarų sterlingų).

Jei automobilį panašiu metu būtumėte užsisakę pernai, sąskaita būtų buvusi apie 549 eurus (480 svarų sterlingų). Iki pandemijos, 2019 metais, jis būtų kainavęs tik 295 eurus (258 svarus sterlingų).

123RF.com nuotr./Barselona, Ispanija
123RF.com nuotr./Barselona, Ispanija

O štai, iCarhireinsurance.com duomenimis, žmonės, vykstantys į Turkijos Dalamano regioną, pirmąją rugpjūčio savaitę už savaitės automobilio nuomą mokės vidutiniškai 528 eurus (461 svarą sterlingų) ir tai yra 50 proc. daugiau nei pernai.

Automobilių nuomos kainos 2022 m. smarkiai išaugo, nes pandemijos metu nuomos bendrovės dėl sumažėjusios paklausos išpardavė atsargas. Kai panaikinus apribojimus šis verslas ir vėl įsivažiavo, bendrovėms buvo sunku įsigyti automobilių dėl pasaulinio puslaidininkių trūkumo.

iCarhireinsurance.com analizavo šešių nuomos bendrovių („Sixt“, „Hertz“, „Avis“, „Budget“, „Enterprise“ ir „Europcar“) automobilių nuomos kainas šešiuose Europos kurortuose: Barselonoje, Kretoje, Dubrovnike, Dalamane, Algarvės regione ir Nicoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas