Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Silpnybė tapo stiprybe? Vilniaus oro uostas – Europos oro uostų TOP trejetuke

Mažas ir dėl savo nemodernumo kartais kritikuojamas Vilniaus oro uostas susilaukė netikėto įvertinimo – atsidūrė tarp trijų mažiausiai streso keleiviams keliančių Europos oro uostų, skelbia SchengenVisaInfo.com.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kompanija „Stress Free Car Rental“ surikiavo dešimt Europos oro uostų, keliančių mažiausiai streso keliautojams.

Tinkamiausio oro uosto pasirinkimo kriterijai buvo grindžiami bendru keliautojų skaičiumi per metus, atstumu nuo miesto centro, bendru restoranų skaičiumi vietovėje, automobilių stovėjimo aikštelių kainomis savaitei ir kokybės vertinimo balu.

Pagal sąrašą, kuo mažesnis keleivių skaičius, tuo mažiau streso kelia oro uostas. Kuo arčiau miesto, tuo pigesni taksi, tuo mažiau streso patiria keliautojai, rašo SchengenVisaInfo.com.

Danijos Bilundo oro uostas, Liuksemburgo oro uostas ir Lietuvos tarptautinis Vilniaus oro uostas – tai trys mažiausiai streso keliantys oro uostai iš dešimties į sąrašą patekusių oro uostų.

Bilundo ir Vilniaus oro uostuose 2022 m. buvo suskaičiuotas panašus keleivių skaičius – abiejuose viršyta daugiau nei trys milijonai keliautojų, atitinkamai 3,7 ir 3,9 milijono. Tačiau daugiausia keleivių iš šių trijų šalių sulaukė Liuksemburgas – daugiau nei keturi milijonai.

Vienos savaitės automobilio stovėjimo kaina taip pat buvo brangiausia Liuksemburge, kainavusi net 91,21 euro, o Bilundas išliko gerokai pigesnis (62,41 euro), po jo sekė Vilnius (45,5 euro).

Danijos oro uostas buvo arčiausiai miesto centro (5,9 km), po jo sekė Lietuva (6,4 km) ir Liuksemburgas (7,6 km nuo miesto centro).

Bilunde buvo penki restoranai, Liuksemburge – devyni, o Vilniuje – dešimt. Aukščiausią įvertinimą iš 100 proc. gavo Liuksemburgo oro uostas – 83 proc. ir 34 balai. Tuo tarpu daugiausia balų surinko Bilundo oro uostas (39), kurio įvertinimas buvo mažesnis (80 proc.). Panašiai kaip ir Bilundo oro uostas, Vilniaus tarptautinis oro uostas taip pat gavo 80 proc. įvertinimą ir 33 balus.

Toliau oro uostai rikiuojasi tokia tvarka:

  • Menorkos oro uostas, Ispanija
  • Hanoverio oro uostas, Vokietija
  • Niukaslo oro uostas, Jungtinė Karalystė
  • Korfu tarptautinis oro uostas, Graikija
  • Trondheimo oro uostas, Norvegija
  • Turino oro uostas, Italija
  • Kaljario Elmaso oro uostas, Italija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas