Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

STT siūlo didinti institucijų įtaką skirstant lėšas savivaldybių keliams

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) siūlo padidinti Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos įtaką skirstant lėšas savivaldybių keliams.
Kelias
Kelias / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nacionaliniu lygmeniu galėtų būti patvirtinta metodika, kuri nustatytų pagrindines nuostatas, kaip turėtų būti atrenkami objektai finansavimui, kaip nustatomi objektų prioritetai, kiti procedūriniai klausimai, galėtų būti numatoma galimybė Kelių direkcijai koreguoti finansuotinų objektų sąrašus“, – pranešė STT.

Atlikusi penkių savivaldybių teisės aktų, reglamentuojančių Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų skirstymą konkretiems vietinės reikšmės keliams, antikorupcinį vertinimą, STT nustatė, kad kelių vertinimo tvarka nėra pakankamai reglamentuota, todėl priimant sprendimus yra per daug galimybių subjektyvioms interpretacijoms.

STT nustatė, kad savivaldybių teisės aktuose įvardyti programos lėšų panaudojimo tikslai ne visuomet sutampa su įstatymo tikslais, taip pat atskirose savivaldybėse skiriasi finansuojamų objektų pasirinkimo tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas