Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Suplanuotą pavasarinį maršrutą Vilnius–Gdanskas „Ryanair“ atšaukė dar nenutirpus sniegui

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ nusprendė atšaukti nuo kovo suplanuotą maršrutą Vilnius–Gdanskas. Keleiviams, kurie jau buvo nusipirkę bilietus į Lenkijos pajūrio miestą, pranešama apie atšauktą skrydį.
Lėktuvas
Lėktuvas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Apie šią naujieną pirmasis pranešė tinklaraštis „Aviacinis rokenrolas“.

Sausio pabaigoje „Ryanair“ paskelbė, kad dėl padidintų Vilniaus oro uostų mokesčių ketina atšaukti du ir „apkarpyti“ dar 11 suplanuotų ar vykdomų maršrutų dažnumą. Nors abu atšaukti maršrutai buvo į Jungtinės Karalystės oro uostus, Gdanskas tuo metu pateko į minėtąjį vienuoliktuką.

Bilietai šia kryptimi jau buvo pardavinėjami ir tiems, kurie juos įsigijo, buvo atsiųsti pranešimai apie nutraukiamus skrydžius.

„Šiemet atostogas suplanavome iš anksto – jau prieš daugiau nei pusmetį nusprendėme, kad birželio mėnesį vyksime į Gdanską, kur vyks muzikos festivalis. Vasario mėnesį pasirūpinome lėktuvo bilietais ir užsirezervavome apartamentus. Deja, penktadienį gavau laišką iš kompanijos „Ryanair“, kad mūsų skrydis dėl komercinių priežasčių yra atšaukiamas. Laiške taip pat buvo nurodyta, kad turime du pasirinkimus – arba ieškoti skrydžio kita kryptimi, arba susigrąžinti pinigus. Pirmasis variantas mums, savaime suprantama, netiko. Nes bilietai į festivalį jau nupirkti“, – komentavo sprendimo nustebinta 15min žurnalistė Ana Daukševič.

Ji su draugais į festivalį visgi vyks, bet automobiliu – nors tokia kelionė yra sunkesnė, bet vis tiek patogesnė, nei autobusu keliauti iki Varšuvos, o iš ten – į Gdanską.

Nutraukus šį maršrutą, iš Lietuvos bus galima nuskristi tik į Varšuvą – iš Vilniaus į Lenkijos sostinę skraidina LOT avialinijos, o iš Kauno nuo kovo 26 d. suplanuoti „Ryanair“ skrydžiai ta pačia kryptimi.

Kiek anksčiau „Ryanair“ viešai išreiškė nepasitenkinimą Vilniaus oro uoste padidintais įkainiais, nors kol kas nėra žinoma, ar sprendimas nutraukti maršrutą yra su tuo susijęs.

Kaip skelbta, nuo sausio 1 d. Vilniaus oro uoste padidinti šie įkainiai: išvykstančio keleivio įkainis Vilniaus oro uoste paaugo 27 proc. – nuo 8,03 iki 10,21 euro.

Didžiųjų orlaivių tūpimo mokestis taip pat pasikeitė 15 proc. – nuo 7,57 iki 8,74 euro už vadinamąją maksimalią orlaivio pakilimo masės (angl. santrumpa – MTOW) toną.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilniaus oro uostas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilniaus oro uostas

Vilniaus oro uosto atstovai sprendimą motyvavo tuo, kad paskutinį kartą įkainiai keisti 2018 m.

Atsakydama į tai bendrovė „Ryanair“ paskelbė, kad naikina du maršrutus į Jungtinę Karalystę bei mažins dar 11-kos suplanuotų maršrutų dažnumą.

Vėliau panašių priemonių ėmėsi ir įkainius taip pat padidinusiame Talino oro uoste.

Vasario pabaigoje skelbėme, kad kitos pigių skrydžių oro linijos „Wizz Air“ taip pat nutraukia du skrydžius iš Vilniaus oro uosto – vykdytą Vilnius–Jerevanas ir planuotą Vilnius–Atėnai.

Blogų naujienų bendrovė netruko pateikti ir Kaunui. Šis penktadienis taip pat buvo paskutinė diena, kai kita pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air“ skraidino keleivius iš Kauno į Nyderlanduose esantį Eindhoveną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas