Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Susidomėjimas naujuoju maršrutu Vilnius–Ryga pranoko lūkesčius: į dalį reisų traukinio bilietų nebeliko

Pirmadienį „Lietuvos geležinkeliams“ paskelbus apie prekybos bilietais pradžią į naująjį reisą Vilnius-Ryga, kilęs ažiotažas pranoko net įmonės prognozes. Į pirmąjį reisą, gruodžio 27 dieną, traukinio bilietų neliko, išpirktos vietos ir gruodžio 30 dieną. Bilietai sparčiai tirpsta ir į kitus tarpušvenčio reisus.
Susisiekimo ministras keliauja į Varšuvą traukiniu
Traukinys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Lietuvos geležinkeliai“ komunikacijos partnerė Kotryna Dzikaraitė-Misiūnė 15min tvirtino, kad keleivių, norinčių traukiniu nuvykti iš Vilniaus į Rygą, netrūksta.

„Iš tiesų susidomėjimas naujuoju maršrutu Vilnius–Ryga jau spėjo pranokti lūkesčius. Per mažiau nei parą tvarių kelionių entuziastai jau įsigijo apie 1,4 tūkst. tarptautinio maršruto traukinio bilietų. Tad bilietai išpirkti praktiškai savaitei į priekį. Matome, kad keleiviai traukiniu planuoja vykti tiek pirmyn, tiek atgal – antradienio ryto duomenimis, iš Vilniaus į Rygą buvo įsigyti 696 bilietai, o iš Rygos į Vilnių – 690 bilietų“, – informavo K.Dzikaraitė-Misiūnė.

„Lietuvos geležinkeliai“
„Lietuvos geležinkeliai“

Pasak jos, traukinys kursuos kasdien, todėl keleiviams, kurie nespėjo įsigyti bilietų į pirmąjį reisą, rekomenduojama rinktis keliones kitomis dienomis tarpušvenčiu.

Tiesa, vietos sparčiai pildosi ir šiomis dienomis. Antradienio ryto duomenimis, gruodžio 28 d. vyksiančiame traukinyje dar yra likę iki 15 laisvų vietų, gruodžio 29 d. – iki 38, gruodžio 31 d. – iki 23.

„Gruodžio 30 d. reiso bilietai taip pat jau išpirkti. Tuo metu pirmą sausio savaitę, kai dar tęsiasi moksleivių atostogos, dar tikrai yra galimybių įsigyti traukinio bilietus į Rygą pasirinktomis dienomis“, – patarė „Lietuvos geležinkeliai“ atstovė.

Standartinis traukinio bilietas iš Vilniaus į Rygą arba atgal kainuoja 24 eurus II klasėje, o I klasės bilietas atsieina 34 eurus.

Bendrovės nuotr./Kainų lentelė
Bendrovės nuotr./Kainų lentelė

Keleiviai bus kviečiami vykti moderniu dyzeliniu „Pesa 730 ML“ traukiniu. Tiek patekimas į traukinį, tiek jo salonas yra pritaikyti žmonėms turintiems individualių poreikių ir ribotą judumą.

Traukinyje įdiegta šildymo ir vėdinimo sistema, oro kondicionierius. Traukinyje yra 142 sėdimos vietos keleiviams ir 4 laikikliai dviračiams.

Keliaujantiems tarptautiniu maršrutu primenama su savimi turėti asmens tapatybės dokumentus. Šiuo tarptautiniu maršrutu bus galima vežtis asmeninį rankinį bagažą, dviračius (iš anksto įsigijus pervežimo paslaugą). Fiksuota dviračio vežimo kaina visame maršrute – 10 eurų, skelbia bendrovė.

Kaip skelbta anksčiau, pirmasis traukinys iš Vilniaus į Latvijos sostinę išvyks gruodžio 27 d. Pakeliui traukinys sustos Kaišiadoryse, Šiauliuose, Joniškyje ir Latvijos mieste Jelgavoje.

Tiesioginiai traukiniai į Rygą kursuos kasdien. Iš Vilniaus bus išvykstama rytais, o iš Rygos – kiekvienos dienos popietėmis.

Numatoma, kad įprastai kelionė traukiniu tarp dviejų sostinių truks apie 4 val. 15 min. Kelionės trukmė gali nežymiai keistis tik dėl infrastruktūros gerinimo darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas