Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susisiekimo ministerija bendradarbiaus su Lietuvos vežėjais, spręs transporto sektoriaus klausimus

Siekdama palengvinti verslo sąlygas ir didinti Lietuvos kelių transporto sektoriaus konkurencingumą, Susisiekimo ministerija stiprina dialogą su šalies vežėjus atstovaujančiomis organizacijomis. Atsižvelgiant į vežėjų sektoriaus atstovų susitikimuose su susiekimo ministru Mariumi Skuodžiu bei Seimo Ekonomikos komiteto nariais išsakytą lūkestį, artimiausiu metu ministerija suburs naują bendradarbiavimo iniciatyvą, kurios apimtyje vežėjų asociacijos, Vyriausybė spręs svarbiausius transporto sektoriaus klausimus, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Sunkvežimiai prie Medininkų pasienio posto laukia leidimo įvažiuoti į Baltarusiją
Sunkvežimiai prie Medininkų pasienio posto laukia leidimo įvažiuoti į Baltarusiją / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Konstruktyvus, dalykiškas ir į sprendimus orientuotas dialogas su vežėjais yra būtina sąlyga palaikyti kelių transporto verslo gyvybingumą, padidinti šalies konkurencingumą, o taip pat paskatinti investicijas į inovacijas ir plėtrą. Siekiant kuo geriau įsiklausyti į vežėjų lūkesčius, bus parengtas sektoriaus konkurencingumo didinimo planas. Jau išsigryninome svarbiausius klausimus, yra parengta svarbiausių klausimų atmintinė, ir esame pasiruošę kartu ieškoti geriausių sprendimų“, – sako susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas.

Pagrindinės sritys, dėl kurių bus organizuojami atskiri susitikimai su vežėjais, apima kelionės leidimų apsikeitimą su trečiosiomis šalimis, vežėjų kontrolės Lietuvos keliuose didinimą, vizų išdavimo procedūrų spartinimą, piliečių iš trečiųjų šalių įdarbinimo Lietuvos kelių transporto įmonėse kvotas, darbo užmokesčio koeficiento klausimą vairuotojų minimaliai mėnesinei algai apskaičiuoti.

Tarp prioritetinių iššūkių taip pat išskiriamas neigiamo poveikio aplinkai mažinimo priemonių įgyvendinimas pagal ES Žaliojo kurso gaires, ne visuomet pakankamas Lietuvos pasienio punktų prie išorinių ES sienų pralaidumas, dvišalių leidimų ir kvotų su trečiosiomis šalimis nustatymo problematika. Daug dėmesio numatoma skirti ir Mobilumo paketo klausimams. Iniciatyvos apimtyje bus laukiami vežėjus atstovaujančių asociacijų siūlymai kitais vežėjams aktualiais klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas