Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventosios uoste smėlio pilių nebebus

Naujasis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus Šventosios uostą statyti rengiasi pagal mokslininkų rekomendacijas: ankstesni bandymai suformuoti uostą buvo akivaizdžiai nesėkmingi.
Tuščias Šventosios uostelis
Tuščias Šventosios uostelis / Jurgitos Andriejauskaitės / 15min.lt nuotr.

2011-ųjų birželį Šventojoje su fanfaromis atvertas uostelis mažiesiems ir pramoginiams laivams. Tačiau nepraėjo nė dešimt dienų  ir uosto įplaukos kanalas buvo užneštas. Klaidas bandyta taisyti, tačiau nesėkmingai. Uostas iki šiolei nefunkcionalus ir į gali įplaukti tik nedidelės grimzlės laivai. 

„Aš tikrai neketinu siūlyti ministerijai statyti smėlio pilių ant banguotos jūros kranto“, - pažymėjo porą mėnesių uostui vadovaujantis A.Vaitkus. 

Nebeketinama tęsti uostelyje eksperimentų ir pasitelkti mokslininkų studijas, atliktas dar 2003 m. „Kompetentingi mokslininkai iš Klaipėdos bei visos Lietuvos aiškiai įvardijo, kad tokio uosto atstatymas turi prasidėti nuo labiausiai finansiškai imlaus veiksmo – molų pastatymo“, - pažymėjo uosto vadovas. 

Anot jo, bus siekiama išsaugoti tai, kas jau sukurta. Uostelio priežiūrai bus samdomi žmonės. Šventosios uostui pastatyti bus siekiama lėšų iš Europos Sąjungos 2014-2020 m. programos. Iki tol bus parengtas uosto atstatymo techninis projektas. 

Šventosios uostui jau buvo skirti pinigai iš ES 2007-2013 m. programos, tačiau tinkamai nepanaudoti vėliau nukreipti į kelių tvarkymo fondą. 

Jurgitos Andriejauskaitės / 15min.lt nuotr./`ventosios uostas iki aiol nefunkcionalus.
Jurgitos Andriejauskaitės / 15min.lt nuotr./Šventosios uostas iki šiol nefunkcionalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas