Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Traukiniautojų dieną Lietuvos traukiniais keliauja tūkstančiai keleivių

„LTG Link“ gegužės 30 d. pakvietė švęsti traukiniautojų dieną, pirmą kartą pasiūlydama visiems vietinių maršrutų bilietams 90 proc. nuolaidą. Populiariausių maršrutų bilietai buvo išpirkti per pirmąsias pardavimo dienas, o šiandien – traukiniautojų dieną, traukiniais po Lietuvą keliauja apie 22 tūkstančiai keleivių, rašoma „LTG Link“ pranešime spaudai.
„LTG Link“
„LTG Link“ / Bendrovės nuotr.

Maždaug pusantro tūkstančio keleivių prie bilietų pardavimo sistemos prisijungė pirmą kartą ir vidutiniškai pirko po keturis bilietus.

Traukiniautojų dieną traukiniais keliauja rekordinis skaičius žmonių, maždaug 10 tūkstančių daugiau, nei įprastą dieną. Per pirmąsias pardavimo dienas bilietus aktyviausiai pirko vilniečiai, norintys nuvykti į Kauną, Klaipėdą ir Trakus. Gegužės 30 rytą laisvų bilietų buvo likę tik ankstyvų rytų reisuose ir maršrutuose, kurie nejungia didesnių miestų. Traukiniautojų dieną traukiniuose keleivius aptarnauja 30 proc. didesnis palydovų skaičius.

Traukiniautojų diena pavyko, nes mūsų tikslas – pritraukti ne tik nuolat traukiniais keliaujančius mūsų klientus, bet ir tuos, kurie traukinį dažniau matydavo per savo automobilio langą – bilietus įsigijo ir 1 500 keleivių, kurie prie bilietų pardavimo sistemos prisijungė pirmą kartą ir vidutiniškai pirko po keturis bilietus. Tai reiškia, kad jie traukiniu važiavo seniai arba iki šiol rinkdavosi kitas transporto priemones“, – sakė „LTG Link“ vadovė Kristina Meidė.

Anot K.Meidės, traukiniautojų dienai parinkta darbo diena, tad kelionę traukiniu ypač buvo kviečiami išbandyti kasdien į darbą automobiliu važinėjantys žmonės. Traukinių tvarkaraščiai yra patogiai priderinti vykstantiems dirbti į kitus miestus, pavyzdžiui, Visagino gyventojai vis dažniau traukiniu dirbti keliauja į Ignaliną, į Vilnių dirbti važiuoja kauniečiai ir atvirkščiai, į Klaipėdą vyksta Šilutės rajono gyventojai.

„LTG Link“ vasarą siūlo rinktis iš daugiau nei 180 reisų, kurie aplanko daugiau nei 100 vietovių.

Traukiniautojų dieną padidėjo ne tik keleivių skaičius: 50 proc. daugiau traukiniais vežama dviračių, 20 proc. daugiau augintinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi