Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 11 /23:22

„Turkish Airlines“ nepardavinės bilietų sirams ir irakiečiams, skrendantiems į Baltarusiją

Skrydžių bendrovė „Turkish Airlines“ uždraus pardavinėti bilietus į Baltarusiją asmenims, kurie yra iš šalių, iš kurių plūsta migrantai. Tarp tokių šalių įvardijamas Irakas ir Sirija. Tokią informaciją, remdamasi diplomatiniais šaltiniais Briuselyje, skelbia Lenkijos naujienų agentūra PAP. Vėlų ketvirtadienio vakarą šią informaciją patvirtino susisiekimo ministras Marius Skuodis.
Lėktuvų stebėjimas Vilniaus oro uoste
„Turkish Airlines“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Naujienų agentūra skelbė, kad Briuselyje ir kitose Europos Sąjungos (ES) sostinėse vis labiau suprantama, kad siekiant sustabdyti migrantų krizę Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje būtina apriboti migrantų srautą į Baltarusiją oro transportu.

Dėl šio klausimo vyksta užkulisinės derybos su Bendrijai nepriklausančiomis šalimis, kurių oro transporto bendrovės vykdo skrydžius į Baltarusiją.

Neoficialiais PAP turimais duomenimis, pagrindiniai oro uostai, per kuriuos migrantai patenka į Baltarusiją, yra Stambule, Dubajuje ir Maskvoje.

Ketvirtadienio vakarą feisbuke susisiekimo ministras patvirtino šią informaciją.

„Patvirtinu ir be papildomų šaltinių iš šįryt turėto produktyvaus susitikimo su Turkijos ambasadoriumi Lietuvoje. Yra ir daugiau žingsnių“, – skelbia ministras.

Ketvirtadienį Europos Komisija pareiškė, kad Bendrija sieks įraukti į juodąjį sąrašą oro transporto bendroves, kurios gabena migrantus į Baltarusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas