Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ grasina nutraukti veiklą Kanados Kvebeko provincijoje

JAV pavėžėjimo paslaugas teikianti bendrovė „Uber“ antradienį pagrasino spalio viduryje nutraukti veiklą Kanados Kvebeko provincijoje dėl siūlomų naujų pavėžėjimo paslaugas teikiančių bendrovių taisyklų, kuriomis iš esmės norima jas sulyginti su taksi firmomis.
„Uber“ būstinė San Franciske
„Uber“ / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 „Uber“ Kanada

„Mums teks stabdyti veiklą Kvebeke spalio 14 d.“, – per spaudos konferenciją sakė „Uber Quebec“ vadovas Jeanas-Nicolasas Guillemette. Tačiau jis visgi paragino surengti derybas ir ieškoti sprendimo, kuris leistų kompanijai likti.

Jo teigimu, Kvebeko valdžia „mėgina taikyti senas (taksi) taisykles visiškai naujam technologiniam modeliui“. Be to, anot jo, „ženklūs pakeitimai“ taisyklėse privers „Uber“ dirbti kaip tradicinę taksi firmą su visą darbo dieną dirbančiais vairuotojais.

Remiantis praėjusį penktadienį paskelbtomis naujomis taisyklėmis, „Uber“ negalės pritraukti ar išlaikyti ne visą darbo dieną dirbančių ar karts nuo karto dirbančių vairuotojų.

Remiantis praėjusį penktadienį paskelbtomis naujomis taisyklėmis, „Uber“ negalės pritraukti ar išlaikyti ne visą darbo dieną dirbančių ar kartais dirbančių vairuotojų.

J.-N.Guillemette ragina valdžia apsigalvoti ir pratęsti pastaruosius metus vykdytą bandomąją programą be jokių pokyčių bei tuo pat metu vesti derybas dėl išėjimo iš aklavietės.

Spalio viduryje pasibaigsiančios pirminės bandomosios programos metu „Uber“ mokėjo mokesčius už kiekvieną bendrovės vairuotojų įvykdytą pavėžėjimą. Be to, bendras visų „Uber“ vairuotojų darbo laikas buvo apribotas iki 50 tūkst. valandų per savaitę.

Programos pradžioje Kvebeko transporto ministras Laurent‘as Lessard‘as sakė, kad tokios sąlygos leido tradicinių taksi ir „Uber“ vairuotojams „konkuruoti geriau subalansuotoje srityje“.

Tačiau praėjusią savaitę valdžia pratęsė programą jau griežtesnėmis sąlygomis, kuriomis remiantis, „Uber“ vairuotojai turės dalyvauti 35 valandų mokymuose, kaip ir taksi vairuotojai. Be to, policija tikrins vairuotojų teistumą. Taip pat kasmet reikės atlikti „Uber“ automobilių saugos patikrą.

Apie „Uber“ problemas Kanadoje pranešta netrukus po to, kai Londono transporto tarnyba nusprendė nepratęsti „Uber“ licencijos užsiimti veikla Britanijos sostinėje dėl visuomenės saugumo nuogąstavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento