Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ siaubo istorijos: nuo saloną apvemiančių keleivių iki vergvaldžių mąstymo

Pragaras yra kiti žmonės – tai gali puikiai patvirtinti pavėžėjimo programėlės „Uber“ vairuotojai. Jie mato įvairiausios būsenos keleivius – girtus, piktus, vėluojančius ir arogantiškus. „Business Insider“ paklausinėjo „Uber“ vairuotojų apie blogiausias patirtis šiame darbe – nuo seksualinio priekabiavimo ir melagingų pranešimų apie vairavimo kokybę. Pateikiame įspūdingiausias vairuotojų istorijas.
„Uber“ automobilis Niujorke
„Uber“ automobilis Niujorke / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 2 Vėmimas „Uber“

„Geriau vežčiau keturis girtus studentus nei vieną vidutinio amžiaus vyrą“

Viena „Uber“ vairuotoja teigia, kad prieš kelias savaites Niujorko Bronkso rajone vienas girtas keleivis bandė ją graibyti ir gultis ant kelių jai vairuojant. Maža to, tai darantis keleivis buvo su savo žmona ir dviem jos draugėmis. Be to, iki tol, kol buvo pasiektas kelionės tikslas, girtas vyriškis vėmė keturis sykius.

40 minučių trukusi kelionė neblaiviam vyrui kainavo 200 dolerių, kadangi buvo skirta 150 dolerių bauda už transporto priemonės prišiukšlinimą.

„Jeigu kažkas privemia automobilyje ir tu gali tai įrodyti nuotraukomis, tuomet tikrai gausi 150 dolerių už valymą“, – apie „Uber“ taisykles kalbėjo moteris.

„Pasakyčiau, kad blogiausi keleiviai yra vyrai, kuriems daugiau nei 40 metų. Esu moteris vairuotoja ir būtent šios amžiaus grupės keleiviai sukelia daugiausiai bėdų. Jie verčia jaustis nejaukiai. Girti koledžo studentai nori tik klausytis muzikos ir darytis asmenukes. Geriau vešiu keturis girtus koledžo vaikius nei vieną girtą vidutinio amžiaus vyrą“, – tvirtina moteris.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Uber“ programėlė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Uber“ programėlė

„Žinau, kad būsiu kitas jo taikinys, jeigu nešoksiu pagal jo dūdelę“

Arogancija ir storžieviškumas yra neretas kai kurių „Uber“ keleivių palydovas.

„Praėjusią naktį gavau iškvietimą iš vienos Los Andželo traukinių stoties. Didelis vyresnio amžiaus vyras su kostiumu įdėjo savo lagaminą į bagažinę net nepasisveikindamas ir vos įsėdęs į automobilį iš karto paprašė patraukti kėdę į priekį, pareguliuoti kondicionierių ir išjungti muziką. Tuomet pareiškė, jog važiuosime į Beverli Hilsą ir aš pradėjau judėti“, – istoriją pasakoja kitas „Uber“ vairuotojas.

„Pirmąsias dešimt minučių visai nešnekėjome, tuomet jis paskambino į viešbutį ir paklausė apie užstatą dėl rezervacijos. Nežinau, ką viešbučio darbuotojas jam pasakė, bet po kelių sekundžių jis tarė: „Man nepatinka tavo balso tonas, nekalbėk taip su manimi. Noriu pašnekėti su vadybininku, suknistas š****au ir noriu atšaukti rezervaciją.“

Jis buvo labai piktas ir mane privertė jaustis nejaukiai. Žinau, kad būčiau jo kitu taikiniu, jeigu nešokinėčiau pagal jo dūdelę.

Galiausiai vyriškis dar sykį paskambino į viešbutį, kur darbuotojams pagrasinęs teismais privertė juos atšaukti rezervaciją, o vairuotojui liepė grįžti atgal – į stotį, iš kurios jį ir paėmė.

„Dėl jo galėjau būti atleistas“

Kai kurie keleiviai yra didžiuliai melagiai ir dėl to kelia grėsmę vairuotojų pajamų šaltiniui.

„Blogiausias turėtas keleivis buvo jaunas vaikis, paimtas vėlų vakarą“, – teigia Solt Leik Sičio vairuotojas.

„Po kelionės jis nusiuntė melagingą pranešimą „Uber“ norėdamas susigrąžinti pinigus. Jis tvirtino, kad vairavau pavojingai, viršijau greitį ir kėliau grėsmę kitiems vairuotojams. Dėl 13 dolerių užmokesčio galėjau būti atleistas“, – įsitikinęs vairuotojas, kuriam „Uber“ atsiuntė perspėjimą.

Tiesa, jis bendrovei įrodė, kad keleivis buvo melagis ir parodė kelionės išklotinę su fiksuotu vidutiniu kelionės greičiu.

„Jie tikrai galvoja, kad su vairuotojais gali elgtis kaip su vergais“

Tačiau blogiausia darbo „Uber“ vairuotoju dalis gali būti dalies visuomenės požiūris į aptarnavimo sektoriuje dirbančius žmones.

„Kai kurie keleiviai galvoja, kad su vairuotojais gali elgtis lyg su vergais“, – pasakoja kitas „Uber“ vairuotojas, kuris teigia, kad labiausiai šokiruojantis dalykas darbo pradžioje buvo arogantiškas kai kurių vadinamosios Y kartos požiūris į vairuotojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?