Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uoste pradėta kasti duobę SGD terminalo laivui-saugyklai

Klaipėdos uosto pietinėje akvatorijos dalyje pradėta kasti duobę būsimam laivui-dujų saugyklai. Darbai pradėti pavėlavus beveik tris mėnesius, tačiau tikimasi, kad juos pavyks užbaigti laiku.
Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius ir Klaipėdos uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus
Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius ir Klaipėdos uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Antradienį Klaipėdos uoste lankėsi susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. Kartu su vos savaitę uoste dirbančiu naujuoju direktoriumi Arvydu Vaitkumi jis apžiūrėjo statomą Keleivių ir krovinių terminalą. Labiausiai, anot R.Sinkevičiaus neramina ne statybos tempai, o Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžos rekonstrukcija.

Ministras su direkcijos vadovu apsilankė olandų kompanijos „Van Oord“ žemkasėje „Utrecht“. Ši kompanija laimėjo konkursą išgilinti duobę būsimam laivui-dujų saugyklai ties Kiaulės Nugaros sala.

300 m ilgio ir 60 m pločio duobę, kurioje numatytas 16 m gylis, planuota pradėti kasti dar praėjusį lapkritį, tačiau darbai įstrigo ir pradėti tik praėjusį penktadienį. Tikimasi, kad duobė bus iškasta laiku.

Šiais metais numatyta daugiausiai uosto lėšų skirti gilinimo darbams, kuriuos atlieka minėta olandų kompanija.

Tiek R.Sinkevičius, tiek A.Vaitkus neslėpė, kad uosto sąmata bus tikslinama. Šiemet įvairiems investiciniams projektams ketinam skirti apie 460 mln. Lt. Planuojama, kad per artimiausius trejus metus investicijų apimtys išliks panašios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai