Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vežėjų atstovai: situacija Kazachstane iš dalies stabilizavosi

Transporto ir logistikos bendrovėms pavyko atkurti ryšį su jų vairuotojais, užstrigusiais Kazachstane praėjusią savaitę vykus masiniams neramumams, teigia vežėjų atstovai.
Neramumai Kazachstane
Neramumai Kazachstane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Situacija stabilizuojasi ne visur, bet kai kurie regionai turi ir telefono, ir interneto ryšį (...) Atnaujintas interneto ryšys leidžia veikti muitinės ir pasienio sistemoms, todėl laukiama prekių išmuitinimo. Todėl kroviniai galės pasiekti užsakovus“, – BNS sakė Tarptautinio transporto ir logistikos aljanso (TTLA) generalinis sekretorius Povilas Drižas.

Pasak jo, vis dar nėra laisvo asmenų judėjimo per Kazachstano sienas. Kai kuriems vilkikams pavyko atvykti ir išvykti iš šalies, tačiau jie turėjo problemų paliekant šalį.

P.Drižo teigimu, transporto įmonių vairuotojai yra apsirūpinę būtiniausiais maisto produktais ir higienos priemonėmis.

„Linavos“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas taip pat teigė, kad Kazachstane yra daugiau galimybių naudotis mobiliuoju ryšiu ir internetu, todėl ten įstrigę vairuotojai gali susisiekti su įmonių vadovais Lietuvoje ir pasikeisti naujausia informacija.

„Tikimės, kad po truputį bus atstatytas ir bankinių sistemų veikimas, grynųjų pinigų pervedimo sistemų veikla, nes be grynųjų pinigų žmonės tiek ilgai negali būti. Ypač, kai Kazachstane daugelyje vietų atsiskaityti galima tik grynaisiais“, – BNS tvirtino Z.Buivydas.

Asociacijos duomenimis, per neramumus Kazachstane Lietuvos įmonių vairuotojai nenukentėjo.

Vežėjų atstovų duomenimis, 2021 metais su Kazachstano ir aplinkinių šalių rinkomis dirbo 166 transporto įmonės, turinčios 3630 vilkikų.

Kazachstanas pirmadienį atsigauna po praėjusią savaitę vykusių beprecedenčių neramumų, prasidėjusių nuo protestų prieš degalų kainų šuolį. Manoma, kad prasiveržęs smurtas pareikalavo dešimčių gyvybių. Be to, per saugumo tarnybų operacijas buvo sulaikyta beveik 8 tūkst. asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas