Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena valanda skrydžio „Air Force One“ lėktuvu kainuoja 206 tūkst. JAV dolerių

JAV prezidento lėktuvas – vienas įžymiausių visame pasaulyje. Neabejotinai – ir vienas brangiausių. Atskleista, kad viena valanda skrydžio juo JAV mokesčių mokėtojams kainuoja 206 337 JAV dolerius, rašo „The Business Insider“.
JAV prezidento lėktuvas
JAV prezidento lėktuvas / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Į šią sumą įeina degalai, skrydžio metu vartojami reikmenys, detalių taisymui skirtos priemonės, orlaivio ir jo variklio patikrinimai.

„National Taxpayer Union Foundation“ skelbia, kad Barackas Obama į užsienį skraido daugiau nei bet kuris kitas JAV prezidentas, ir jis tai daro iki šiol brangiausiai atsieinančiu „Air Force One“ lėktuvu.

Pavyzdžiui, praėjusiais metais per Darbo dienos savaitgalį jis vyko į Niujorko ir Rod Ailando valstijas – tai kainavo 527 192,5 JAV dolerio.

2013 m. birželio skrydis į Belfastą, Airiją, įskaitant ir Michelle Obamos, dviejų dukterų ir jų palydos nuvykimą į Dubliną, kainavo 7 921 638,66 JAV dolerio.

Kelionė iš Vašingtono į vestuves Vesterčesteryje ir atgal – 358 490,9 JAV dolerio.

2013 m. birželio skrydis į Belfastą, Airiją, įskaitant ir Michelle Obamos, dviejų dukterų ir jų palydos nuvykimą į Dubliną, kainavo 7 921 638,66 JAV dolerio.

370 kv. m. trijų aukštų „skraidantys Baltieji rūmai“ turi konferencijų salę, valgomąjį, asmeninius prezidento kambarius, kabinetus aukštiems pareigūnams, operacinę (kartu visada skrenda ir gydytojas), yra erdvė žiniasklaidos atstovams, dvi erdvės maisto gamybai, kuriose galima paruošti 100 porcijų, taip pat – radijo įranga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas