Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 12 /11:50

Antradienio rytą – chaosas Vilniaus oro uoste: štai, kas nutiko

Antradienį Vilniaus oro uoste – chaosas, vėlavo ne vienas skrydis. Taip nutiko dėl nuledinimo skysčio įrangos gedimo. Esant minusinei oro temperatūrai, orlaivių korpusai turi būti nuledinami.
Vilniaus oro uostą užpustė sniegas
Vilniaus oro uostą užpustė sniegas / 15min/Mariaus Stanevičiaus nuotr.

Kaip 15min paaiškino Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas, Vilniaus oro uoste dėl antžeminio aptarnavimo kompanijos nuledinimo skysčio įrangos gedimo antradienį ryte buvo fiksuojami išvykstančių skrydžių vėlavimai.

„Mūsų žiniomis, dėl įrangos gedimo laiku nebuvo galima nuledinti vienos iš antžeminių paslaugų kompanijų aptarnaujamų orlaivių. Šiuo metu problema jau išspręsta. Technikos gedimas turėjo įtakos iš viso 6 skrydžiams, kurių išvykimo laikai pavėlinti“, – nurodė T.Vasiliauskas.

Keleiviais rūpinasi antžeminio aptarnavimo kompanija „Baltic Ground Services“, kuri ir atlieka tiek keleivių registraciją, laipinimą, tiek orlaivio paruošimą skrydžiui.

„Baltic Ground Service“ direktorius Gytis Gumuliauskas 15min teigė, kad šio ryto situaciją, kai orlaiviai vėlavo pakilti planuotu laiku, lėmė techniniai nesklandumai antiledodaros skysčio ruošimo procese.

„Problemą pavyko išspręsti, šiuo metu visi orlaiviai jau yra išvykę. Atsiprašome keleivių dėl įvykusių nesklandumų“, – patikino jis.

Vis dėlto Lietuvos oro uosto tinklalapyje rašo kitaip – kad pavėlinta net 13-a skrydžių. Nors vieni lėktuvai jau pakilo, vis dar vėluos skrydžiai į Kopenhagą, Stambulą, Helsinkį.

Anot G.Gumuliausko, siekiant užtikrinti, kad situacija nepasikartotų, „įgyvendinami korekciniai veiksmai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas