Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos vežėja „Condor“ užsakė 41-ą orlaivį „Airbus A320“

Vokietijos užsakomųjų skrydžių bendrovė „Condor“ pateikė užsakymą 41-am orlaiviui „Aribus A320“, siekdama atnaujinti savo lėktuvų parką ir įtraukti į jį mažiau degalų sunaudojančių bei mažiau anglies dioksido išmetančių lėktuvų, pirmadienį pranešė abi bendrovės.
Airbus A320
Airbus A320 / Bendrovės nuotr.

„Condor“ ir „Airbus“ bendrame pranešime sakoma, kad užsakymas apima 13 orlaivių A320 bei 28 orlaivius A321 su „Pratt & Whitney“ varikliais, kurie bus pristatyti nuo 2024 metų pavasario.

Vertinant katalogo kainomis, užsakymo kaina yra apie 5,0 mlrd. eurų (5,1 mlrd. JAV dolerių), tačiau galutinė pirkimo kaina paprastai skiriasi dėl galimų nuolaidų klientams.

„Iki 2024 metų pradžios pakeitus visą tolimųjų reisų laivyną naujausiais dviejų praėjimų orlaiviais, žengsime dar vieną žingsnį, kad modernizuotume ir savo trumpųjų bei vidutinių nuotolių skrydžių parką“, – pažymėjo generalinis direktorius Ralfas Teckentrupas.

„Su naujaisiais orlaiviais „A320neo“ ir „A321neo“ nuosekliai plėtojame savo lėktuvų parką ir save kaip įmonę“, – pridūrė R.Teckentrupas.

„Taip pat siekiame sudaryti sąlygas atsakingai ir tuo pat metu patogiai keliauti smarkiai sumažinant anglies dioksido išmetimą, degalų sąnaudas ir triukšmą“, – pažymėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas