Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijai gali prireikti finansinės paramos

Didėja nerimas, kad Ispanijai taip pat gali prireikti Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fonod pagalbos, ketvirtadienį „Biržos laikmatyje“ rašo SEB banko analitikai.
Protestai Ispanijoje
Protestai Ispanijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį vykęs nesėkmingas Ispanijos obligacijų aukcionas bei JAV paskelbtas prastesnis, negu tikėtasi, ISM paslaugų sektoriaus pasitikėjimo rodiklis smukdė akcijų rinkas. „S&P 500” indeksas nukrito 1 proc., NASDAQ – 1,46 proc., o NIKKEI šįryt sumenko 0,53 proc.

Ispanijos ministras pirmininkas sakė, kad šalis yra sunkioje situacijoje, slegiama biudžeto karpymo, tačiau išorinė pagalba būtų dar skausmingesnė. Didėja nerimas, kad Ispanijai taip pat gali prireikti ES ir TVF pagalbos.

Euras trečiadienį atpigo 0,69 proc. – iki 1,3142 dolerio eurą. Kai kurios Portugalijos savivaldybės taip pat gali būti priverstos restruktūrizuoti savo skolas. Tam reikalingas vyriausybės įvertinimas. Europos Komisija teigė, kad įvertins regionų bei savivaldybių skolų restruktūrizacijos galimybes.

Trečiadienį ECB, kaip ir tikėtasi, paliko galioti 1 proc. bazines palūkanas. Taip pat pokyčių nenumatyta ir ECB skatinimo politikoje. ECB vadovas Mario Draghi teigė, kad likvidumo palaikymo priemonių nutraukimas kol kas būtų per skubus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai