Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados namai „Valentino“ parduoti už 600 mln. eurų

Mados namai „Valentino“, garsėjantys prabangiais raudonais moteriškais drabužiais, buvo parduotas nepriklausomam turto fondui už 600 mln. eurų, rašo „The Telegraph“.
„Valentino“ 2011-ųjų pavasario-vasaros kolekcija
„Valentino“ 2011-ųjų pavasario-vasaros kolekcija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš penkerius metus mados namai „Valentino“ buvo parduoti privataus kapitalo Londone įsikūrusiai įmonei „Permira“ pačiame kredito burbulo įkarštyje kartu su „Hugo Boss“.

Nors pastarieji penkeri metai buvo įtempti ir permainingi, „Valentino“ mados namai buvo garbinami mados mylėtojų. Oskarų ceremonijoje jų kurtais drabužiais puošėsi Scarlett Johansson ir Julia Roberts.

Pernai „Valentino“ pardavimai viršijo 322 mln. eurų – maždaug penktadaliu daugiau nei 2010 metais. Tuo metu pelnas prieš palūkanas, mokesčius, amortizaciją ir nusidėvėjimą siekė 22 mln. eurų – 300 proc. daugiau nei 2010 metais.

2007 metais mados namai „Valentino“ buvo nupirkti, tačiau dizaineriui Valentino Garavani palikus mados namus, susidūrė su dideliais sunkumais.

„Valentino“ mados namų renesansas prasidėjo, kai dirbti į juos atėjo dizaineriai Maria Grazia Chiuri ir Pieras Paolo Piccioli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas