Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos ir jos produktų eksporto muitai Rusijoje nuo kovo didės

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas pasirašė Vyriausybės nutarimą dėl naftos ir jos produktų eksporto muitų didinimo nuo kovo 1 dienos.
Nafta
Nafta / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Muito tarifas nevalytos naftos eksportui didinamas nuo 393,7 iki 411,2 JAV dolerio už toną, o lengvatinis muito tarifas, kuris taikomas daugiausia Rytų Sibire išgautos naftos eksportui, – nuo 191,2 iki 204,4 dolerio už toną.

Naftos produktų, išskyrus benzino, muitas didės nuo 259,8 iki 271,4 dolerio už toną, benzino – nuo 354,3 iki 370,1 dolerio už toną.

Muitas eksportuojamoms suskystintoms dujoms nuo kovo bus 157,3 dolerio už toną vietoj šiuo metu galiojančio 181,7 dolerio už toną.

Naftos ir jos produktų eksporto muitai Rusijoje pagal specialią formulę perskaičiuojami kas mėnesį, atsižvelgiant į „Urals“ naftos kainų tarptautinėje rinkoje vidurkį per laikotarpį nuo praėjusio mėnesio vidurio iki einamojo mėnesio vidurio, ir įsigalioja nuo kito mėnesio.

Finansų ministerijos duomenimis, barelio „Urals“ naftos kainų tarptautinėje rinkoje sausio 15–vasario 14 dienomis vidurkis buvo 112,23 JAV dolerio – 3,7 proc. didesnis nei mėnesiu anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas