Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reitingų agentūros kirčiai kelia nerimą Europos lyderiams

Po to, kai reitingų agentūra „Standart&Poor's“ nurėžė iš karto devynių Europos valstybių kredito reitingus, Europos lyderiai suskubo pareikšti, kad ketina paspartinti reformas Europoje ir greičiau susitarti dėl griežtesnių išlaidavimo taisyklių ir pagalbos fondo, rašo naujienų agentūra CNBC.
Europos lyderiai Briuselyje
Europos lyderiai Briuselyje / LR Prezidentūra, Dž.G.Barysaitės nuotr.

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel teigimu, Europos šalių kredito reitingų sumažinimas tik pabrėžia fiskalinės sutarties svarbą – dėl naujų griežtų biudžeto balanso taisyklių susitarti reikia jau dabar.

„Naujas iššūkis – pasirašyti fiskalinę sutartį kuo greičiau. Ir tą padaryti ryžtingai, nesistengti sušvelninti jos nuostatų“, – sakė A.Merkel konservatorių susitikime.

„Mes taip pat sukursime finansinio stabilumo mechanizmą. Kuo greičiau, tuo geriau. Jis reikalingas tam, kad grįžtų investuotojų pasitikėjimas“, – pridūrė Vokietijos lyderė.

Europos lyderiai paskatino valstybes veržtis diržus didinant mokesčių tarifus ir smarkiai mažinant išlaidas tam, kad būtų sutramdytas biudžeto deficito augimas. Tuomet rinkos sunerimo, ar taupymo politika nesustabdys ekonomikų augimo.

Priminsime, kad penktadienį reitingų agentūra ,„Standard & Poor’s“ sumažino Italijos, Ispanijos, Portugalijos, Kipro reitingus per dvi vietas, o Prancūzijos, Austrijos, Maltos, Slovakijos ir Slovėnijos – per vieną.

„Europoje politinis atsakas nebuvo pakankamas, kad galėtų susidoroti su iššūkiais“, – sakė „Standart&Poor's“ analitikas  Moritzas Kraemeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai