Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Verslo sėkmės istorija. Neringa Vaitkutė, UAB „Rūta“ direktoriaus pavaduotoja komercijai: svarbus buvo suformuotas mūsų poreikių paketas

Manome, kad JAV galėtų tapti dar viena perspektyvia mūsų eksporto kryptimi. Eksportas į užsienio šalis sudaro apie 20 proc. nuo bendrų „Rūtos“ pardavimų. Pagrindinės kryptys – Vokietija, Anglija, Ukraina, mūsų produkcija gerai vertinama ir Švedijoje, Suomijoje, Portugalijoje.
Neringa Vaitkutė
Neringa Vaitkutė / Nuotr. iš asmeninio albumo

Pirmuosius žingsnius žengiame naujose Rumunijos ir Čekijos rinkose. Mūsų pagaminti saldainiai keliauja ir į Latviją bei Estiją, taip pat šiek tiek gaminių išvežame į Kaliningrado sritį.

Maloniai nustebino, kad „Versli Lietuva“ dirba taip operatyviai, jos atstovai padėjo suformuoti mūsų poreikių paketą. Pagal jį buvo parinkti 5 įmonių, ne atsitiktinių, o tų, kurios domisi bendradarbiavimu su bendrovėmis iš Lietuvos, kontaktai.

Esame labai patenkinti tuo, kad paslauga buvo specifinė, pritaikyta būtent mums. Toks tikslingas bendradarbiavimas padeda sutaupyti nemažai laiko ir pinigų. Jau galime džiaugtis ir pirmaisiais rezultatais.

Su vienu partneriu jau pasirašėme sutartį, dabar deriname kiekius ir pirmoji produkcijos siunta turėtų iškeliauti į JAV po Naujųjų metų.

Vedame derybas ir su kitais potencialiais partneriais. Klientai labai įvairūs, juos labiausiai domina išskirtiniai gaminiai – be cukraus, be laktozės, su saldikliu iš stevijos lapų, ekologiški, Fair Trade (prekybos partnerystė, pagrįsta dialogu, skaidrumu ir pagarba) ir pan. Kadangi esame nedidelis gamintojas, galime būti lankstūs, tai mūsų pranašumas.

Kita įmonė domisi rankų darbo gaminiais, kol kas skaičiuojame, ar galėsime pagaminti reikiamus kiekius. Turime kontaktą su vienu prekybos tinklu, jis taip pat pageidauja pirkti didesnius kiekius produktų.

Kol kas su potencialiais užsakovais bendraujame nuotoliniu būdu, vykti į JAV planuojame kitų metų pradžioje. „Versli Lietuva“ oficiali atstovė JAV - kompanija „Lithuanian Trade Office, Inc.“ atliko tikrai didelį darbą, su šios įmonės pagrindine direktore Ingrida Bublys palaikome glaudžius ryšius.

Šiuo metu įmonėje dirba apie 240 darbuotojų. Pardavimai, lyginant su praėjusiais metais, išaugo daugiau nei 10 proc.
Toliau žvalgomės į naujas rinkas. Šiuo metu žvilgsnis krypsta į Rusiją bei Jungtinius Arabų Emyratus, planuojame plėsti eksportą į šias šalis. Kadangi likome patenkinti „Versli Lietuva“ paslaugų kokybe, galvojame ir toliau naudotis jos teikiama potencialių partnerių paieškos paslauga.

VERSLO PLANO SKAIČIUOKLĖ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas