Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Kandelis: mes skiriamės draugiškai

Viena garsiausių Lotynų Amerikos šokių porų Eglė VISOCKAITĖ-KANDELIS (30) ir Andrius (26) KANDELIS išsiskyrė!
Foto naujienai: Andrius Kandelis: mes skiriamės draugiškai
Žurnalo „Žmonės“ nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Andrius Kandelis
Viena garsiausių Lotynų Amerikos šokių porų Eglė VISOCKAITĖ-KANDELIS (30) ir Andrius (26) KANDELIS išsiskyrė! Prieš kelias dienas ši žinia nugriaudėjo lyg perkūnas iš giedro dangaus, nors įtarimų, kad tarp Eglės ir Andriaus ne viskas gerai, buvo ir anksčiau. „Kai prasideda trintis, anksčiau ar vėliau ateina laikas priimti sprendimą. Mes tai padarėme sausio 14-ąją. O lygiai prieš aštuonerius metus tą pačią dieną kaip pora pradėjome karjerą. Keistas sutapimas...“ – nusistebi trumpam į Lietuvą grįžęs Andrius.

Žinią apie skyrybas patvirtina ir Eglė. „Telefonu keliais žodžiai priežasčių nenusakysiu“, – paaiškina į užsienį išvykusi šokėja. Dar praėjusį pavasarį paklausta, kas tarp jųdviejų vyksta, Eglė liūdnu balsu prispažino, kad kartais su energinguoju Andriumi tiesiog negali būti: „Jis karštakošis, vieną akimirką gali būti labai geras, linksmas, draugai miršta nuo jo juokų. Ir namuose man su tokiu gera. Bet kai jam užeina, geriau po kojomis nesipainioti. Jau radau sistemą: tokiu metu reikia trauktis į krūmus.“
Kalbų, kad Kandeliai skiriasi, vis dažniau pasigirsdavo ir praėjusį rudenį. Nors žinomoms poroms taip dažnai pasitaiko: užtenka kokiame vakarėlyje nepažiūrėti vienas kitam į akis, nepersimesti keliais gražiais žodžiai, neapdovanoti vienas kito bučiniu ir, žiūrėk, padaroma išvada – jie nebe pora!
Per gruodį Vilniuje vykusį Lotynų Amerikos sportinių šokių pasaulio čempionatą, kur jiems pirmą kartą pavyko iškopti į finalą, Andrius ir Eglė Kandeliai atrodė artimi. Bet ir tada neišvengė klausimo: esate pora ne tik ant parketo, bet ir gyvenime? „Žinoma, – tąsyk nedvejodamas ištarė Andrius. – Nebent Eglė ką nors turi. Bet gal apie tai paskaitysiu jūsų žurnale.“ Eglė tuomet tik šyptelėjo: „Va, taip visada. Jis ką nors nepagalvojęs pasako, o paskui žmonės pasidaro savo išvadas. Jeigu nebegalėtume kartu gyventi, išsiskirtume, tikrai nešoktume kartu. Tada niekas nesulaikytų.“
Tačiau prieš kelias dienas kalbintas Andrius kalbėjo jau kitaip...

Sužinojus apie skyrybas pirmiausia kyla natūralus klausimas – kodėl?
Kokį pusmetį tarp mūsų buvo trintis. Eglė jau seniau troško baigti šokėjos karjerą, kalbėjo, kad nori vaikų... Kai sužinojome, kad Vilniuje vyks Lotynų Amerikos sportinių šokių pasaulio čempionatas, nusprendėme, jog būtų labai negražu, jei jame nedalyvautume. Sutarėme, kad turime pakentėti. Taip ir padarėme. Net ir po čempionato, kur pirmą kartą per savo karjerą patekome į finalą, dar svarstėme galimybę likti drauge. Bet sausio viduryje priėmėme kategorišką sprendimą: skiriamės.
Nutarėte nutraukti ir santuoką?
Nebus nei šokėjų poros, nei mūsų šeimos. Teismui jau pateikėme dokumentus dėl santuokos nutraukimo. Manau, teismo posėdis turėtų įvykti netrukus ir byla greitai bus baigta. Juk mes draugiškai skiriamės.
Pernai pavasarį mūsų žurnalui Eglė pasakojo, kad esate nešeimyniškas, išsiblaškęs...
Visko buvo. Negaliu būti rimtas ir susikaupęs – toks mano charakteris. Bet nesu mirtinai išsiblaškęs. Eglė irgi turi tokių savybių, kurios man nepriimtinos. Bet juk negalima keisti žmonių, reikia juos gerbti tokius, kokie yra.
Per trejus santuokos metus jums taip ir nepavyko nugludinti aštrių kampų?
Galima sakyti, taip.
Jūsų pora lyg ir patvirtino dabar taip madingą posakį „Meilė trunka trejus metus“.
Ne. Santuokinis mūsų gyvenimas truko trejus metus, o pora buvome nuo 2000-ųjų pavasario. Kai ėmėme kartu šokti, gana greitai pradėjome kartu ir gyventi. Patikėkite, labai sunku išlikti pora, kai salėje, namuose, lėktuvuose ir viešbučiuose būni sykiu. Atsiranda trintis.
Gal per anksti kūrėte šeimą?
Apie tai pagalvojau, kai su Egle išsiskyrėme. Per anksti žengiau tokį žingsnį, nereikėjo to daryti. Kodėl ryžomės? Tiesiog nusprendėme, kad trejų metų draugystę normalu ir padoru įteisinti.
Ar įmanoma išsiskyrus šeimai likti pora ant parketo?
Įmanoma. Bet Eglė nebenorėjo šokti. Ji kankinosi, pastaruosius metus šoko dėl manęs. Jai už tai esu dėkingas. Aš mėgstu keliauti, patinka tolimos šalys, man didelis malonumas dalyvauti daugybėje varžybų. Aš judrus. Pastaruoju metu Eglė turėjo sveikatos problemų, todėl teko keisti varžybų grafiką.
Dėl jūsų skyrybų tikrai nekaltas trečias žmogus?
Nežinau... Nesakysiu... Kilo nesusipratimų dėl požiūrio į tolesnę mūsų karjerą. Jeigu su Egle šoktume toliau, kankintume vienas kitą. Į viską reikia žiūrėti paprasčiau, džiaugtis gyvenimu ir tuo, ką turi dabar. Skyrybos būtų skausmingos, jei įvyktų spontaniškai, o mes prie jų ėjome ilgai diskutuodami, ginčydamiesi ir pykdamiesi.
Andriau, kokie tavo planai?
Dabar džiaugiuosi gyvenimu, dirbu, treniruoju poras. Esu laisvas treneris. Išėjau iš sportinių šokių klubo „Ratuto“, kuriam su Egle priklausėme. Esu kaip plaštakė, skraidau po visą pasaulį (juokiasi). Artimiausiu metu pradėsiu ieškoti šokių partnerės.
Kalbama, kad vyrams daug lengviau susirasti partnerę. Šokių pasaulyje kur kas daugiau moterų?
Ką tik grįžau iš Didžiosios Britanijos, kur sužinojau, kad ką tik išsiskyrė net kelios aukšto lygio Lotynų Amerikos šokėjų poros. Ir būtent moterys nusprendė baigti karjerą. Vadinasi, situacija šiuo metu kitokia (juokiasi). Aš tikrai noriu šokti. Man dar anksti baigti karjerą, jaučiu, kad galiu daugiau pasiekti. Žinia, kad nebeturiu partnerės, šokių pasaulyje pasklido labai greitai. Jau gavau keletą pasiūlymų. Bet kol kas nieko konkretaus nesakysiu, nes nesu apsisprendęs. Žinau tik kad mano partnerė bus ne lietuvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai